Hlavní obsah

Karlovy Vary - Třinec 2:4Třinec otočil duel v Karlových Varech a vyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Hrňa 0 : 1
8. Hruška 1 : 1
13. Heizer 2 : 1
15. Orsava 2 : 2
16. Adamský 2 : 3
18. Nosek 2 : 4
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Třince zvítězili ve 21. kole hokejové extraligy na ledě Třince 4:2. Domácí prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů, přestože vedli 2:1. Oceláři však naplno zužitkovali vyloučení domácího beka Jana Tomečka na pět minut a do konce zápasu a třemi přesilovkovými trefami duel otočili. Mohou díky tomu jít při případném zaváhání Litvínova se Slavií zpět do čela tabulky. Všechny branky padly v úvodní třetině.

Článek

Hosté z Třince začali lépe. Ve čtvrté minutě Západočeši propadli ve středním pásmu a při přečíslení dvou na jednoho se ranou bez přípravy trefil Hrňa. Už v osmé minutě bylo ovšem srovnáno. Z vyloučení Rákose uběhlo jen několik vteřin, když nahození Redlihse šikovně za Hrubcova záda tečoval Radim Hruška.

Karlovarští povzbuzeni vyrovnávací brankou se dokonce ujali poté ve 13. minutě vedení, kdy hostující obranou zapomenutý Heizer vymíchal Hrubce v třinecké brance. Zásadní moment úvodní třetiny i celého duelu však přišel o chvilku později: Jan Tomeček krosčekem způsobil Orsavovi krvavé zranění, za což dostal trest na pět minut a do konce utkání.

V poskytnuté výhodě Třinec trestal a zcela otočil vývoj zápasu. Sám postižený vyrovnal o minutu později, v 16. minutě otočil skóre Adamský a aby toho nebylo pro Energetiky málo, dostali hosté v téže minutě možnost hrát dvě minuty přesilovou hru pět na tři. Třinec využil Noskem až tu následnou ve čtyřech proti třem při vyloučení Orsavy.

Na úvod druhé třetiny mohl domácí vrátit do zápasu Radim Hruška, ale zcela sám přestřelil branku. Slezané byli i přes dvoubrankový náskok aktivnějším týmem. Jedinečnou příležitost k navýšení skóre měl navrátilec z Olomouce Hrňa a zejména Rufer, který při samostatném nájezdu však na Závorku nevyzrál. Na druhé straně příležitosti Kverky a Dudy vychytal Hrubec, který potvrdil svou reprezentační formu.

Závěr zápasu si Oceláři již zkušeně pohlídali. Hráčům z lázeňského města nepomohla k úpravě výsledku ani přes dvě minuty trvající závěrečná power play.

21. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 2:4 (2:4, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. R. Hruška (Redlihs, Balán), 13. Heizer - 4. Hrňa (Orsava, Roth), 15. Orsava (Kreps), 16. Adamský (Nosek, Polanský), 18. Nosek (Roth, Kreps). Rozhodčí: Hodek, Hejduk - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:6, navíc J. Tomeček (K. Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:3. Diváci: 3609.
Karlovy Vary: Závorka - Deyl, Sičák, Šmach, Bičánek, J. Tomeček, Redlihs, Šafář - Duda, J. Kverka ml., Vachovec - D. Hruška, Skuhravý, Heizer - V. Tomeček, Balán, Pšurný - Koblasa, R. Hruška, Štals. Trenéři: Mlejnek, J. Kverka st a Kněžický.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Nosek, Trončinský, Matyáš, M. Doudera, Foltýn, L. Doudera - Hrňa, Kreps, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Rákos, Růžička, Rufer - Jašek, Kindl, Matuš. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

Související témata: