Hlavní obsah

Vítkovice - Brno 3:2 SNVítkovice porazily Brno po nájezdech a zdolaly ho potřetí v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Roman 1 : 0
31. Štencel 2 : 0
42. Vondráček 2 : 1
44. Vondráček 2 : 2
65. Olesz (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic porazili v 29. kole extraligy Brno 3:2 po nájezdech a úřadujícího vicemistra zdolali i potřetí v sezóně. Domácí měli zápas slibně rozehraný, ale v třetí části přišli po dvou slepených trefách Tomáše Vondráčka o dvougólové vedení. Utkání tak až v deváté sérii samostatných nájezdů rozhodl Rostislav Olesz.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník Vítkovic Rostislav Olesz střílí vítězný gól při samostatném nájezdu. V brance Komety je Marek Čiliak.

Článek

Vítkovice se aktuální formy Komety nezalekly a vicemistra v prvním dějství zahnaly do kouta. Pověstná brněnská defenzíva ve středním pásmu tentokrát na tak úplně neúčinkovala. Domácí jí dokázali prostupovat výborným bruslením a nekomplikovanou kombinací, ale vzdor převaze počítali jen spálené příležitosti.

Kucsera mohl aktivní nástup přetavit gólem ve třetí minutě, ovšem Čiliak se přetlačit nenechal. Hosté pak v oslabení zahrozili behkendovým pokusem Buriana, ale v závěru první části musel pohotové zákroky znovu vytasit Čiliak a zhatil dvě gólové možnosti Húževky i Hunův pokus o blafák.

Vítkovice se bídnou koncovkou nenechaly odradit a v aktivitě vytrvaly i v druhé části. Po přečíslení dva na jednoho už jejich střídačka málem zvedala ruce, ale Vandasovi dorážku do prázdné branky překazil faulem Kempný. Ten v přesilovce potrestal Roman, který dorazil Malcovu ránu.

S vedoucí brankou jakoby polevila vítkovická ostražitost v obraně a hosté toho málem dvakrát využili. Hruškovi však ve vyložené šanci přeskočil kotouč čepel před střelou do prázdné brány a Němec Dolejše nepřekonal ve 28. minutě ani ze sólového nájezdu. Vítkovický junior Štencel naopak v 31. minutě zachoval před Čiliakem chladnou hlavu a mazáckou kličkou podruhé puk zasunul puk za Čiliaka.

Od kontaktního gólu do šatny sice domácí ve 40. minutě uchránil proti Tonovi Dolejš, ale stačily čtyři minuty třetí třetiny a dvougólová ztráta Komety byla vymazána. Hosty nastartovala Zíbova chyba v přesilovce, Vondráček po úniku s Dočekalem snížil a ve 44. minutě ze závaru před Dolejšem přesnou dorážkou i srovnal. Vondráček mohl čistým hattrickem devět minut před koncem řádné doby srazit domácí na kolena, ale jeho plíživý pokus po ledě Dolejš vykopl.

Pro domácí se nakonec vše mohlo v dobré obrátit, ale v posledních 99 sekundách normálního času úplně promarnily přesilovku pět na tři, v níž až na Burgerův pokus Čiliak nemusel zasahovat. Nájezdy se tahaly až do deváté série, ve které za stavu 1:1 bekhendovou kličkou rozhodl Olesz.

Hokejová extraliga - 29. kolo:
HC Vítkovice Steel - HC Kometa Brno 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 2:0, 0:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Roman (Malec), 31. Štencel (Kolouch, Kucsera), rozhodující nájezd Olesz - 42. Vondráček (Dočekal, Dlapa), 44. Vondráček. Rozhodčí: Baluška, Konc (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4441.
Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Klok, Kovář, Stehlík, Zíb, Malec, Štencel, Hrbas - T. Svoboda, Burger, Olesz - Vandas, Húževka, Szturc - Huna, Roman, Svačina - E. Němec, Kolouch, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.
Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Hájek - Ton, V. Němec, J. Hruška - Honejsek, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - P. Mrázek, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice