Hlavní obsah

Olomouc - Brno 5:2Kometa i se Zábranským v trenérské roli prohrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Rác 1 : 0
25. Laš 2 : 0
29. Húževka 3 : 0
49. Ton 3 : 1
51. Pekr 4 : 1
53. Němec 4 : 2
59. Vodný 5 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce porazili ve 44. kole extraligy trápící se Brno 5:2. Hanáci bodovali v osmém utkání po sobě, naopak Kometa z posledních devíti zápasů prohrála poosmé. Po páteční rezignaci kouče Aloise Hadamczika se nenastartovala ani s majitelem klubu Liborem Zábranským v trenérské roli. Brňané se herně zvedli až v poslední třetině, kdy vstřelili dva góly.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Tomáš Vondráček (vlevo) z Brna a Martin Vyrůbalík z Olomouce.

Článek

Oproti pátečnímu zamíchali trenéři Komety sestavou týmu. Přeházeli všechny útoky i obranné dvojice. Do sestavy se nevešel obránce Koch, kterého nahradil Trška. V pozměněném složení se nedokázali v úvodu zápasu dostat Brňané do tempa.

Aktivnější domácí hokejisté získali územní převahu, ke které jim také napomohla přesilovka. V ní se ještě Brňané ubránili, v šesté minutě ale inkasovali úvodní branku, když střelu Pekra od modré čáry tečoval ještě Rác a brankáři Čiliakovi proklouzl pomalu letící kotouč do sítě. Zásluhou bojovnosti postupně srovnali hosté krok, vážněji brankáře Vošvrdu neohrozili.

Od druhé třetiny převzali režii zápasu do svých rukou Hanáci. Dobře pokryli střední pásmo a chyby protivníka v rozehrávce trestali rychlými protiútoky do otevřené obrany. Ve 25. minutě po bleskovém protiútoku přidal po Hermanově přihrávce Laš druhou branku, když bez problémů přehodil brněnského brankáře.

Ve 29. minutě Čiliak chytil do lapačky z bezprostřední blízkosti Řípovu střelu. Ani tento moment vadnoucí Kometu nenastartoval. Naopak v téže minutě po další chybě Mikúš našel před brankou volného Húževku, který přidal třetí gól. Po něm si vzali Brňané oddechový čas. Zastavili do konce druhé třetiny další příděl branek, jejich herní styl se spoustou nepřesných přihrávek se ale moc nezměnil.

V poslední třetině začala hrát Kometa jen se třemi útoky. Herně se výrazně zlepšila, což také potvrdila brankami Tona a Vojtěcha Němce. Na zvrat to ale nestačilo, neboť Olomouc si plný bodový zisk pojistila dalšími góly Pekra a Vodného.

44. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Kometa Brno 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 6. Rác (Pekr, Vyrůbalík), 25. Laš (Herman, Buc), 29. Húževka (T. Mikúš), 51. Pekr (Houdek, Holec), 59. Vodný (Eberle, Řípa) - 49. Ton (T. Kaberle, Kováčik), 53. V. Němec (Kováčik). Rozhodčí: Fraňo, Mrkva - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:4, navíc Ondrůšek - Kováčik oba na 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5500 (vyprodáno).
Olomouc: Vošvrda - Skrbek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Buc, Herman, Laš - Eberle, Řípa, Vodný - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Pekr, Rác, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.
Brno: Čiliak - Dujsík, T. Kaberle, Kováčik, Kozák, Kuboš, Malec, Trška - V. Němec, J. Hruška, J. Káňa II - Ton, Špirko, Dočekal - Vondráček, Koreis, Burian - Dostálek, H. Zohorna, R. Zohorna. Trenéři: Zábranský, K. Beran a Pokorný.

Reklama

Související témata: