Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 6:4Hattrick Štumpfa pomohl Zlínu k výhře nad Plzní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Bližňák 0 : 1
25. Štumpf 1 : 1
30. Čachotský 2 : 1
31. Štumpf 3 : 1
34. Indrák 3 : 2
44. Říčka 4 : 2
45. Vlach 5 : 2
49. Indrák 5 : 3
49. Bližňák (trestné střílení) 5 : 4
52. Štumpf (trestné střílení) 6 : 4
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína porazili v 51. kole extraligy Plzeň 6:4 a porazili tak Západočechy potřetí za sebou. Prvním hattrickem v české nejvyšší soutěži se na výhře domácích podílel slovenský útočník Daniel Štumpf. Zlín se posunul na sedmé místo tabulky a bez ohledu na výsledky závěrečného kola základní části bude hrát předkolo play off. Plzeň klesla na čtvrté místo.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejisté Zlína Roman Vlach (vlevo) a Daniel Štumpf ze Zlína se radují z gólu.

Článek

Domácí se museli obejít bez pomoci nemocné brankářské jedničky Kašíka i nejlepšího střelce Bukartse. A protože mimo hru je i tradiční dvojka Štůrala či trojka Zavadil, do branky musel nastoupit junior Haloda, jemuž kryl záda patnáctiletý mladší dorostenec Kořének.

Zápas začal opatrně, hned první větší šance však skončila gólem. V páté minutě poslal Plzeň do vedení Bližňák, který se trefil pod horní tyč. V první třetině se moc zajímavého nedělo, párkrát si však zasloužil potleskl domácí gólman. V závěru třetiny při přesilovce dobře pálil Kadlec, ale těsně nad branku.

Druhá dvacetiminutovka nabídla mnohem lepší hokej. Ve 25. minutě vyjel zpoza branky Štumpf a dokázal vyrovnat. Vzápětí poslal Berany do vedení na brankovišti důrazný Čachotský. Netrvalo dlouho a stav byl už 3:1. Svou druhou branku v zápase vstřelil z dorážky Štumpf. Následně se Západočeši ubránili oslabení a dokázali snížit. Z kruhu "z první" přesně pálil Indrák. Hosté následně mohli i vyrovnat, Halodovi však pomohli spoluhráči.

Zlín vstřelil dva góly během minuty

Gólové hody pokračovaly i ve třetí části. Tu sice začali náporem hosté, ovšem několikanásobné palebné pokusy gól neznamenaly. Tedy alespoň na straně Plzně. Zlín se radoval dvakrát v rozmezí jedné minuty a rázem byl stav 5:2. Pro Moravany to byl první pětigólový zápas na domácím ledě v sezóně. Nejprve o tyčku dostal puk do branky po střele z kruhu Říčka, následně využil chybu Machovského Vlach.

Plzeňská jednička následně ze hry odstoupila a na jeho místo nastoupil Polívka. A tento tah dodal Indiánům krev do žil. Nejprve na rozdíl dvou gólů snížil dorážkou Indrák, načež za sedmnáct sekund proměnil trestné střílení střelou do horního růžku Bližňák.

I domácí ale dostali možnost trestného střílení a Štumpf jej také využil. I potřetí ale překonal Machovského, kterého trenéři hostů na nájezd poslali zpět do branky místo Polívky. O osudu zápasu tak bylo definitivně rozhodnuto.

51. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Škoda Plzeň 6:4 (0:1, 3:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 25. Štumpf (O. Veselý), 30. Čachotský (P. Holík, Urbanec), 31. Štumpf (Matějíček), 44. Říčka (P. Holík, Urbanec), 45. Roman Vlach (Kotvan, Cibák), 52. Štumpf z trest. střílení - 5. Bližňák (Johnson), 34. Indrák (T. Svoboda), 49. Indrák (T. Svoboda, Jeřábek), 49. Bližňák z trest. střílení. Rozhodčí: Baluška, Müllner (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 4306.
Zlín: Haloda - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Horák, Urbanec - Čachotský, P. Holík, Říčka - Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý - Ondráček, D. Šťastný, F. Čech - Maruna, Cibák, T. Sýkora. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Plzeň: Machovský (45. Polívka) - Jeřábek, Kvasnička, Kadlec, D. Sklenička, Kudroč, Pulpán - Indrák, Lev, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - Hollweg, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice