Hlavní obsah

Zlín - Sparta 0:4Sparta ve Zlíně ukončila sérii proher, debutující Škarek má nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Cingel 0 : 1
19. Kudrna 0 : 2
31. Pech 0 : 3
58. Hlinka 0 : 4
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Sparty vyhráli v 21. kola Tipsport extraligy na ledě Zlína 4:0 a ukončili tak sérii čtyř porážek. Čisté konto udržel při debutu v nejvyšší soutěži sedmnáctiletý brankář Jakub Škarek, který si ale připsal jen 18 úspěšných zákroků. Dva góly vstřelila Sparta v přesilových hrách.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Sparty se radují z gólu ve Zlíně. Vlevo je útočník Beranů Antonín Honejsek.

Článek

Zlínští premiéru Škarkovi ulehčili hned od úvodu, neboť jej moc často neprověřovali. Nebezpečně střílel jen Kotvan v přesilové hře, trefil však tyč. Ve 14. minutě se hrálo čtyři na čtyři a volný prostor na ledě hostům svědčil. Uher poslal do úniku Cingela, jenž otevřel skóre zápasu. Do kabin šli ale hosté s vedením dvou branek, prosadil se totiž z dorážky Kudrna.

I ve druhé části se hrál klidný hokej bez větších šancí. Brankář Škarek měl o něco méně práce než Štůrala, jehož občas ohrožovali rychlé výpady Pražanů. Ti v polovině duely přidali třetí trefu. Při přesilové hře domácí brankář vyrazil pokus Vrány jen vedle sebe a pohotový Pech jej překonal.

Zanedlouho se málem prosadil i ruský rozhodčí Bulanov, jenž bruslí nasměroval rozehrávku Zlína na branku, Štůrala však na poslední chvíli zareagoval.

Hlinka premiérovou trefou v sezóně pečetil výhru

Třetí třetina začala akčně. Mladík Gago u mantinelu dohrál tvrdě Hlinku, načež sparťanského kapitána šel pěstmi mstít Piskáček. Poté si slabší chvilku vybral Škarek, který při rozehrávce za brankou namazal Vlachovi, ten ale snížit nedokázal.

Neakční hokej si Pražané zpestřovali netradičně, na desetiminutovém trestu Piskáčka se podílelo hned několik hráčů, kteří se o přerušení na trestné lavici střídali.

V závěru utkání se ještě předvedl Hlinka. Nejprve sice jeho šanci Štůrala parádně zneškodnil, hostující kapitán si ale přitom vynutil faul, který sám potrestal ránou z mezikruží. Čtyřicetiletý útočník si tak připsal první trefu v této sezóně. Zlínu se již duel zdramatizovat nepodařilo a podruhé za sebou tak prohrál 0:4.

21. kolo hokejové Tipsport extraligy:
PSG Zlín - HC Sparta Praha 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Cingel (Uher, J. Mikuš), 19. A. Kudrna (Švrček), 31. Pech (P. Vrána, J. Hlinka), 58. J. Hlinka (Kumstát, Pech). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hribik - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 7:7, navíc Gago - Piskáček oba 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 4134.
Zlín: Štůrala - Marušák, Kotvan, Horák, Blaťák, Holomek, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, Kubiš - D. Šťastný, Podešva, O. Veselý - Ondráček, Gago, Maruna. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a R. Hrazdira.
Sparta: Škarek - Piskáček, J. Mikuš, Švrček, Kalina, Čajkovský, Nedomlel, od 41. min. navíc Gernát - P. Vrána, J. Hlinka, Klimek - Netík, Pech, Kumstát - Uher, Cingel, A. Kudrna - Safin, Ihnacak, M. Procházka. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Reklama

Související témata: