Hlavní obsah

Hokejový obránce Hájek z New York Rangers vypomůže dočasně v extralize Kometě Brno

Brno/Praha

Hokejový obránce Libor Hájek z New York Rangers vypomůže dočasně v extralize Kometě Brno. Hrát by měl už dnes doma proti Mladé Boleslavi. Dvaadvacetiletý bek byl v roce 2016 draftován týmem Tampa Bay Lightning, ale ta ho později vyměnila do New Yorku Rangers, kde odehrál své první zápasy v NHL. Celkově jich už nastřádal třiatřicet a dočkal se i premiérového gólu. Informace zveřejnily internetové stránky Komety.

Foto: Sport.cz

Česká hokejová naděje Libor Hájek na archivním snímku.

Článek

Hájek je odchovancem Komety. Extraligový debut absolvoval v šestnácti letech, v polovině listopadu 2014 pomohl Kometě výhře nad Pardubicemi 5:0, s klubem se pak dostal až do semifinále play off. Ve statistikách má momentálně 24 zápasů v nejvyšší soutěži.

Posledních pět let strávil Hájek v zámoří, nejprve odešel do kanadské WHL, kde působil tři sezony v týmu Saskatoon Blades. Byl draftován Tampou Bay, za tento klub si sice nezahrál, ale v roce 2018 byl vyměněn do New Yorku Rangers. Tam doposud odehrál 33 duelů s bilancí (1+5).

V minulém roce odehrál Hájek v NHL 28 utkání, ve 23 případech pak naskakoval na farmě Hartford Wolf Pack.

Kometa má i další posily

Kometě při velké marodce vypomohou i útočníci Tomáš Svoboda a Adam Gajarský, kteří budou v Brně působit formou takzvaných střídavých startů.

Dvacetiletý Gajarský je kmenovým hráčem prvoligového Vsetína a v Kometě působil v mládežnickém věku před odchodem do zámoří v roce 2018. V extralize si za Brno připsal tři starty.

I třiatřicetiletý Svoboda za moravský klub v minulosti několikrát hrál, naposledy v sezoně 2017/18. Útočník, který v extralize odehrál za šest klubů 541 zápasů a nasbíral 286 bodů, je nyní hráčem druholigového Znojma.

Reklama

Související témata: