Hlavní obsah

Třinec - Zlín 5:2Třinec vyhrál nad hokejisty Zlína a udržel neporazitelnost

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kovařčík 1 : 0
8. Kovařčík 2 : 0
9. Honejsek 2 : 1
32. Stránský 3 : 1
49. Vrána 4 : 1
58. Gazda 4 : 2
60. Zadina 5 : 2
Záznam online reportáže

Třinec

Třinečtí hokejisté zdolali v 18. kole extraligy na svém ledě Zlín 5:2 a zvítězili i v sedmém utkání sezony. Oceláři vedli už po osmi minutách hry díky dvěma gólům Ondřeje Kovařčíka 2:0. Na snížení Antonína Honejska odpověděli Matěj Stránský, který vstřelil už osmý gól v ročníku, a Petr Vrána. Hosté v 57. minutě zkorigovali trefou Daniela Gazdy a skóre uzavřel Filip Zadina.

Článek

"Náš výkon byl dominantní, hráli jsme velice dobře," uvedl Lukáš Jašek, který asistoval u obou branek Kovařčíka. "Pomohly nám dva góly, které jsme dali ze začátku. Šly nám lépe nohy. Myslím si, že jsme je pak celkem jasně přehrávali a zápas jsme měli víceméně pod kontrolou," doplnil Kovařčík.

Třinec ani nerozhodilo, že Zlín upřednostnil v brance před jedničkou Kašíkem náhradníka Hufa, který Oceláře vynuloval v létě v utkání Poháru Generali České pojišťovny. "Nás to nepřekvapilo. Většinou, když tady někdo přijede, tak chytal s dvojkou. Nevím proč. Asi je to tím, že jdou zápasy jdou po sobě a gólmani si potřebují odpočinout," řekl Jašek.

První velkou šanci spálil hostující Kubiš, který se po Zadinově zaváhání ocitl sám před Štěpánkem. Vzápětí přišly na druhé straně dvě Kovařčíkovy gólové radosti. Domácí útočník si v brejku dvou na jednoho vyměnil puk s Jaškem a střelou do prázdné branky otevřel skóre. U druhé trefy nahodil Kovařčík kotouč před branku, kde se puk odrazil od brusle bránícího Žižky mezi Hufovy betony. Hosté snížili za 28 sekund, když Honejsek doklepl Šlahařovu střelu.

"Mysleli jsme si, že to bude důležitá branka a že něco přinese. Poté jsme měli pár přesilovek, zahráli jsme je ale mizerně. Byly tam nějaké střely od obránců, ale neměli jsme v nich žádnou extra velkou šanci (na vyrovnání). Třinec hrál fakt dobře," řekl autor první zlínské branky.

Domácím mohl na začátku prostřední třetiny vrátit dvougólový náskok Zadina, ale po Jaškově přihrávce netrefil z levé strany odkrytou branku. Zvýšil až Stránský, který se v polovině utkání prosadil z mezikruží. Elitní kanonýr se tak v čele tabulky střelců dotáhl na Tomáše Mertla. Plzeňský útočník má na kontě také osm tref, ale odehrál o tři zápasy více. Třinec soupeře ve druhé části ještě několikrát uzamkl v pásmu a výrazně jej přestřílel (13:2), ale převahu už dalším gólem nezúročil.

Třinec v úvodu poslední třetiny nepotvrdil, že má na prahu sezony nejefektivnější přesilové hry, a v krátkém sledu dvě promarnil. Litovat ale nemusel, protože Gernátův chytrý pas usměrnil v 48. minutě do prázdné branky Vrána. Zlín měl v 56. minutě padesátisekundovou výhodu čtyři na tři, ale snížil až v klasické přesilovce po Gazdově střele.

Hosté ani neodvolali gólmana, přesto v poslední minutě inkasovali. Osamocený Zadina se zblízka trefil do horního růžku a Oceláři tak stále zůstávají jediným neporaženým týmem v sezoně.

"Třinec byl lepší, hokejovější. Asi se projevilo, že chodil (během přerušené soutěže) na led (v polském Těšíně). Nechci se na to vymlouvat, ale myslím si, že jsou vidět rozdíly v tom, kdo trénoval na ledě a kdo se sešel po měsíci na pár tréninků. Znám to. Když se vracím po nemoci po měsíci, tak mám první dva zápasy falešnou formu a pak odejdu fyzicky. Mají výborný mančaft, ale my jsme dnes šlapali vodu," řekl Honejsek.

HC Oceláři Třinec - PSG Berani Zlín 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. O. Kovařčík (Jašek), 8. O. Kovařčík (Jašek), 32. M. Stránský (Kundrátek, Galvinš), 49. P. Vrána (Gernát, Martin Růžička), 60. F. Zadina (Miloš Roman) - 9. Honejsek (Šlahař), 58. Gazda (Honejsek, Řezníček). Rozhodčí: Pražák, R. Svoboda - Malý, J. Svoboda. Vyloučení: 5:6. Využití 0:1. Bez diváků.
Štěpánek - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Chmielewski, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák - Hrňa. Trenér: Varaďa.
Huf - D. Nosek, Řezníček, Ferenc, Suhrada, Gazda, Žižka, Matyáš Hamrlík - Dobiáš, Fryšara, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Karafiát, P. Sedláček, Kubiš - J. Ondráček, Herman, Václavek. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata: