Hlavní obsah

Třinec - Č. Budějovice 6:3Třinec neměl slitování! Vyhrál a drží neporazitelnost

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Gernát 1 : 0
12. Chmielewski 2 : 0
22. Galvinš 3 : 0
22. Michnáč 3 : 1
27. Marcinko 4 : 1
32. Stránský 5 : 1
36. Plášil 5 : 2
45. Jašek 6 : 2
60. Pýcha 6 : 3
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince vyhráli v úterním utkání 13. kola Tipsport extraligy nad nováčkem z Českých Budějovic jasně 6:3. Oceláři udrželi neporazitelnost i v osmém utkání sezony. Hosté dál čekají na první výhru.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Třince (zleva) Lukáš Jašek a Aron Chmielewski se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

České Budějovice zmrazil rychlý smolný gól. Brankář Čiliak si nepřipsal ani zásah a už lovil puk z branky, když si Gernátovu prudkou přihrávku od modré čáry srazil do vlastní sítě Venkrbec. Slovenský bek se podepsal i pod druhý gól. Po jeho křížném pasu střílel bez přípravy Jašek a odražený puk usměrnil do branky Chmielewski.

Aktivnější Třinec začal lépe i prostřední část a rychlý kontr zakončil do odkryté branky obránce Galvinš. České Budějovice rychle odpověděly, po 17 sekundách snížil z dorážky Michnáč. Domácí Marcinko ale po chytrém pasu Růžičky využil první přesilovou hru Ocelářů v zápase a ve 32. minutě našel Stránský místo mezi Čiliakovými betony. Z početní výhody se v závěru třetiny prosadili i hosté, když se trefil z mezikruží Plášil.

Jašek svým prvním gólem sezony zvýšil na 6:2 a vyhnal ve 45. minutě z branky Čiliaka, který se v Třinci před dvěma lety radoval s Brnem z mistrovského titulu. Domácí Růžička poté rozezvučel tyč. Poslední úpravu skóre tak obstaral Pýcha, který zkorigoval výsledek v 82 sekund dlouhé přesilové hře pět na tři. To ale nic nezměnilo na faktu, že Oceláři zopakovali stejný start ze sezony 2016/17, tehdy také v úvodních osmi kolech ztratili jen jeden bod.

13. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Madeta Motor České Budějovice 6:3 (2:0, 3:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Gernát (M. Doudera, Miloš Roman), 12. Chmielewski (Jašek, Gernát), 22. Galvinš (Marcinko, Chmielewski), 27. Marcinko (Martin Růžička, M. Doudera), 32. M. Stránský (Martin Růžička, P. Vrána), 45. Jašek (O. Kovařčík, Galvinš) - 22. Michnáč (A. Raška, Karabáček), 36. Plášil (Čiliak), 60. Pýcha (R. Přikryl). Rozhodčí: Kika, Micka - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 6:5, navíc Vydarený (České Budějovice) 10 min. Využití: 1:2. Bez diváků.
Třinec: Kořenář - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Adámek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Chmielewski, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák - Hrňa. Trenér: Varaďa.
České Budějovice: Čiliak (45. J. Patera) - Plášil, Vydarený, Slováček, Pýcha, Allen, Pavel - Jonák, Venkrbec, Christov - D. Voženílek, Prokeš, Martin Novák - Z. Doležal, R. Přikryl, M. Beránek - Karabáček, A. Raška, Michnáč. Trenér: Prospal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice