Hlavní obsah

Slovácko - Teplice 2:0Teplická bída pokračuje, Severočeši na body opět nedosáhli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kalabiška 1 : 0
89. Jurečka 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Slovácka vyhráli v úvodním utkání 19. kola nad Teplicemi 2:0 a potvrdili parádní formu, protože neprohráli už sedmý duel v řadě. Tři body zajistil domácím v Uherském Hradišti už ve čtvrté minutě přesnou trefou Kalabiška, krátce před koncem pojistil náskok favorita Jurečka. Teplice naopak pokračují v bídných výsledcích, dosavadních pět jarních střetnutí proměnily v jediný bod.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Slovácka se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Páteční duel se hrál na těžkém terénu, kde fotbalistům komplikoval snahu o kombinací sníh. Však také sudí Machálek nechával čistit lajny, aby nemusel řešit případně dohady po některé ze situací. Slovácku navíc vyšel báječně vstup do utkání a už ve čtvrté minutě šlo do vedení. Kliment vyzval přihrávkou na levém křídle ke skórování Kalabišku a ten se sám před brankářem nemýlil.

Teplice odpověděly aktivitou, tlačily se směrem k pokutovému území, ale v zakončení to byla bída. Řadu pokusů zblokovali bránící hráči Slovácka. V největší šanci hostů se pak po přihrávce Trubače ocitl Mareš, tváří tvář domácímu gólmanovi ale zkušený fotbalista selhal a míč do branky nedostal.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jan Kalabiška ze Slovácka, autor prvního gólu do sítě Teplic.

Severočeši měli slibnou příležitost jako první i po návratu z kabin, Moulis pálil sice pohotově, ale jen do náruče brankáře. Na začátku 66. minuty se pro změnu elegantně zbavil beka domácí Kliment, jeho rána však minula šibenici a náskok Slovácka byl stále jen ten nejtěsnější. Výsledek 1:0 vydržel i po nepřesné hlavičce Kalabišky po standardní situaci.

Pokud Tepličtí pomýšleli na to, že si v závěru vytvoří tlak, zabrzdil je ošklivý zákrok Droehnleho. Ten faulem hasil brejk domácích a viděl za nej červenou kartu. O chvíli později navíc Mazuch nešťastně zasáhl míč, nasměroval jej k volnému Jurečkovi a ten jej bez potíží poslal do sítě - 2:0.

Fotbalová liga, 19. kolo
Slovácko - Teplice 2:0
Branky: 4. Kalabiška, 89. Jurečka. Rozhodčí: Machálek - Vlček, Kotalík - Proske (video). ŽK: Reinberk, Jurečka, Kohút - Mareš, T. Kučera. ČK: 86. Droehnle (Teplice). Bez diváků.
Slovácko: Nemrava - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Havlík, Sadílek (83. Šimko) - Petržela (74. Kohút), Kubala (46. Jurečka), Navrátil (90. Divíšek) - Kliment (83. Cicilia). Trenér: Svědík.
Teplice: Čtvrtečka - Vondrášek, Mazuch, Heidenreich, Droehnle - Trubač, Jukl (60. T. Kučera) - Moulis (70. Černý), Žitný, Fortelný (77. Radosta) - Mareš (70. Macej). Trenér: R. Kučera.

Reklama

Související témata: