Hlavní obsah

Třinec - Kladno 2:0Třinec potvrdil roli favorita, hokejoví Rytíři mu nedali ani gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Růžička 1 : 0
43. Hrehorčák 2 : 0
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté vedoucího Třince porazili v utkání 22. extraligového kola Kladno 2:0. Titul obhajující Oceláři tak odčinili úterní porážku s Hradcem Králové (0:2), vyhráli osmý z posledních devíti zápasů a zároveň tak bodovali v devatenáctém z 21 vystoupení od začátku sezony. Rytíři naopak ztratili čtvrtý zápas v řadě. Vítězný gól dal ve 32. minutě Martin Růžička, čtvrtou nulu v sezoně uhájil díky 17 zákrokům brankář Marek Mazanec.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Třince se radují z prvního gólu.

Článek
Fotogalerie

První větší možnost měl v šesté minutě Pitule, ale Mazanec jeho šanci kryl. Záhy se na druhé straně vyznamenal i jeho protějšek Bow, když vychytal Draveckého. Nedlouho před první přestávkou se kanadský brankář zaskvěl znovu, když zakončoval z dobré pozice Nestrašil.

Ve druhé třetině měli k vedoucímu gólu blízko Kristo a na straně domácích Chmielewski, jenže oba brankáři zůstávali neprůstřelní. I proto, že Mazancovi pomohla při zakončení amerického útočníka tyčka.

Středočeši nakonec drželi krok s velkým favoritem přes polovinu zápasu. Ve 32. minutě však využil Růžička přesilovku po Strandově faulu a zápas se začal odvíjet očekávaným směrem. Pojistka ale dlouho nepřicházela. Bow chytil šanci Jaroměřského, vzápětí na druhé straně nenašel na Mazance recept Plekanec.

Zkraje třetí části se o slovo přihlásila i druhá legenda v kladenském dresu Jágr. Mazanec však pro dnešek uzamkl branku a dál držel těsné vedení Slezanů. V 52. minutě domácí poprvé v utkání faulovali. Musil však nejenže pykal celé dvě minuty, ale z trestné lavice mohl navíc sledovat úspěšně zakončený únik v podání Hrehorčáka. Power play Rytířů už na výsledku nic nezměnila.

22. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Rytíři Kladno 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávka: 32. Martin Růžička (A. Nestrašil), 53. Hrehorčák. Rozhodčí: Šír, Kubičík - Lučan, Kis. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4314.
Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, M. Adámek, D. Musil, Zahradníček, Jaroměřský, J. Michálek - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, A. Nestrašil, O. Šedivý - Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák - Dravecký, R. Szturc, Chmielewski. Trenér: Varaďa.
Kladno: Bow - Dotchin, J. Suchánek, Ticháček, Wood, Baránek, Zajíc - Jágr, Plekanec, Strnad - Dvořáček, Kubík, M. Beran - Kristo, M. Filip, Ciampini - Routa, Pitule, Melka. Trenér: D. Čermák.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec