Hlavní obsah

Č. Budějovice - Pardubice 2:3Báječný finiš vynesl Pardubicím všechny body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Abdul 1 : 0
39. Kousal 1 : 1
40. Vondrka 2 : 1
5. Vála 2 : 2
49. Blümel 2 : 3
Záznam online reportáže

České Budějovice

Hokejisté Pardubic vyhráli v zápase 22. kole extraligy na ledě Českých Budějovic 3:2, když utkání otočili dvěma góly v rozmezí 55 sekund ve třetí třetině. Nejprve ve 49. minutě vyrovnal Lukáš Anděl, vítězný gól si připsal Matěj Blümel. Dynamo tak porazilo Motor pošesté v řadě a zároveň ukončilo sérii tří výher Jihočechů.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Patrik Poulíček z Pardubic, brankář Dominik Hrachovina z Českých Budějovic, Miroslav Holec z Českých Budějovic, Matěj Blümel z Pardubic a Tomáš Šoustal z Českých Budějovic.

Článek
Fotogalerie

Oba celky byly od úvodu střelecky aktivní. Na straně domácích mohli otevřít skóre Holec, Karabáček, Bučko nebo Hanzl, neuspěli však stejně jako na druhé straně Koffer a Paulovič. Brankáři Hrachovina a Klouček chytali pozorně.

Dramatický moment na začátku druhé části nastal před vypršením trestu domácího Janduse, jenž nastoupil poprvé po příchodu ze Sparty. Hostům unikl Vondrka a za faul na něho rozhodčí nařídil trestné střílení, které však Hanzl neproměnil.

Na defenzivu Východočechů nedlouho před polovinou zápasu vyzrál Abdul, jenž nejprve minul branku, ale v pokračující akci si najel mezi kruhy a chytrou střelou po ledě překonal Kloučka.

Vyrovnat mohl Košťálek, Hrachovinu ale nepřelstil. Skórovat se podařilo až ve 39. minutě Kousalovi, ale domácí ještě ve druhé části získali vedení zpět na svou stranu. V čase 39:37 propadla za Kloučka střela Gulaše, která se odrazila od bruslí hráčů před brankou.

Při první přesilovce Budějovic v úvodu třetí části mohl zvýšit Voženílek, ale neprosadil se před Kloučkem. Na protější straně zkoušel přidat svůj druhý gól Kousal, v úniku jej však eliminoval Percy. Vyrovnání zařídil Anděl nápřahem od modré čáry, když domácí znovu nevyhodili kotouč po mantinelu. Za necelou minutu dokonal obrat Blümel, kterého neudržela obrana Motoru. Prosadil se střelou zblízka.

Vyrovnat se domácím nepodařilo ani při závěrečné power play.

22. kolo hokejové extraligy:
Motor České Budějovice - HC Dynamo Pardubice 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 28. Abdul (Valský), 40. Vondrka (Gulaš, Pech) - 39. R. Kousal (A. Musil, Nakládal), 49. Anděl (Poulíček, O. Roman), 50. Blümel (Říčka, Cienciala). Rozhodčí: Jeřábek, M. Sýkora - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 6005.
České Budějovice: Hrachovina - Percy, Bindulis, Vráblík, Piskáček, Štich, M. Jandus, Bučko - Gulaš, Pech, Holec - M. Beránek, J. Novotný, Vondrka - Valský, D. Voženílek, Abdul - Karabáček, M. Hanzl, Šoustal. Trenér: Modrý.
Pardubice: Klouček - Nakládal, J. Mikuš, Košťálek, Robertson, Hrádek, J. Kolář, Vála - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, A. Musil, R. Kousal - Cienciala, O. Roman, Říčka – Rohlík, Anděl, Koffer. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata: