Hlavní obsah

Hr. Králové - Zlín 4:0Poslední Zlín neměl na ledě favorita nárok a přepsal smutný střelecký rekord

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Orsava 1 : 0
14. Smoleňák 2 : 0
56. McCormack 3 : 0
59. Perret 4 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vyhráli v nedělním utkání 50. kola extraligy nad posledním Zlínem jasně 4:0. Východočeši už po první třetině vedli o dvě branky a měli duel pod kontrolou. V závěrečné části hry pak ještě navýšili skóre na konečnou podobu. Hradec je na druhém místě tabulky, na vedoucí Oceláře ztrácí čtyři body.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Zlína Michal Kořének.

Článek

Berani museli o víkendu řešit komplikace na nejcitlivějším postu. Viróza jim vyřadila ze hry oba gólmany Kašíka i Hufa, do branky si tak poprvé v sezoně stoupl mladík Michal Kořének, který chytá za druholigový Hodonín. Čisté konto udržel jen dvě a půl minuty, než ho ranou téměř od mantinelu překvapil Orsava.

Hosty oživila až první přesilovka, kdy musel hradecký novic Novotný likvidovat šanci Zabusovse. Než jeho protějšek Kořének těsně vytáhl dvě dobré střely Lalancetta, zachránila ho tyč proti Oksanenovi. Z poměrně klidné hry nečekaně vystoupila bitka bez rukavic v podání Kellyho Klímy a zlínského kapitána Kubiše, jenž opět zaskakoval v obraně. Hned vzápětí se ale pod horní tyčku krásně trefil pro změnu domácí kapitán Smoleňák, což jeho tým do druhé třetiny hodně uklidnilo.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Radek Smoleňák z Hradce Králové.

Soupeř nekladl odpor, deset minut nezaznamenal ani jediný střelecký pokus. Na druhé straně nejvíc zahrozili opět Smoleňák a Orsava. Hradec ale pod dojmem jasného obrazu hry začal situace přehrávat, chyběla mu přímočarost. Nejlépe to dokumentovala další šance Orsavy, který v přečíslení odmítl prázdnou branku. V dalším střídání ji navíc neuvěřitelně minul Oksanen, takže Berani ještě cítili šanci. Zoufale jim ale chyběla střelba, s jedinou přesnou ranou mezi tyčka za celou třetinu nemohli konkurovat.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Kevin Klíma, Graeme McCormack a Kelly Klíma z Hradce Králové se radují z branky.

Když už si po 42 minutách hry vypracovali snad první velkou šanci v zápase, Honejskovi nesedl puk dobře na hokejku. I Kořének asi čekal po šichtě kladenského Bowa v předchozích domácím utkání Mountfieldu větší práci, hodně mu však pomáhala nepřesnost na hradeckých hokejkách.

Když se ale musel vytáhnout, jak tomu bylo proti krásnému slalomu smolaře Orsavy, ukázal, že je suverénně nejlepším hráčem Beranů. Až v posledních pěti minutách ho z brejků překonali McCormack a Perret, kteří potvrdili očekávanou výhru Mountfieldu. Berani za třetí část neohrozili Novotného dokonce ani jednou. Se sedmi střelami tak výrazně přepsali dosavadní negativní rekord moderní historie Tipsport extraligy, který byl o tři střely vyšší.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pavel Sedláček ze Zlína.

50. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - PSG Berani Zlín 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Orsava (Cingel, McCormack), 14. Smoleňák (Lev, Jergl), 56. McCormack (Ščerbak), 59. Perret. Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík - Kajínek, Axman. Vyloučení: 1:5, navíc Kelly Klíma - Kubiš oba 5 min. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).
Hradec Králové: F. Novotný - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, R. Pilař, McCormack, Jank, Šalda - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lalancette, Ščerbak - Orsava, Koukal, Cingel. Trenér: T. Martinec.
Zlín: Kořének - Gazda, M. Novotný, Suhrada, O. Němec, Ferenc, Kubiš, Hamrlík - Mallet, Claireaux, Honejsek - Zabusovs, Hejcman, Köhler - P. Sedláček, Makarenko, Okál - Karafiát, R. Veselý, Fryšara. Trenér: Jenáček.

Reklama

Související témata: