Hlavní obsah

Č. Budějovice - Vítkovice 3:2Motor doma po obratu slaví výhru, rozhodly dvě trefy Vondrky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Fridrich 0 : 1
46. Šenkeřík 1 : 1
48. Vondrka 2 : 1
51. Stehlík 2 : 2
57. Vondrka 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic v přímém souboji o páté místo v extraligové tabulce udolali Vítkovice 3:2 a odskočili soupeři na rozdíl tří bodů. Hosty poslal v utkání 43. kola v 16. minutě do vedení Petr Fridrich, ale Jihočeši dali v závěrečné třetině tři góly a skóre otočili. Dvěma brankami a asistencí se blýskl devětatřicetiletý veterán Michal Vondrka. Motor porazil Vítkovice poprvé po třech zápasech a zvítězil popáté za sebou. Naopak Slezané prohráli potřetí z posledních čtyř kol.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Josef Koláček z Českých Budějovic a brankář Vítkovic Aleš Stezka.

Článek

Jihočeši, jimž kvůli zranění chyběl kapitán Gulaš a už ve třetím utkání po sobě také brankářská jednička Hrachovina, začali aktivně a hned po 19 sekundách měli ideální možnost otevřít skóre. Polák při úniku sekl Vondrku, ale mladík Koláček, který se trefil při posledních dvou nájezdech, tentokrát trestné střílení neproměnil.

Ještě na konci rušné první minuty zahrozil na opačné straně Flick, jehož další střelu o chvíli později vykopl Strmeň. Motor získával převahu, tvrdou Vrablíkovu ránu ale vyrazil Stezka a na konci 13. minuty po Ondráčkově pokusu za již překonaným vítkovickým gólmanem zasáhla obrana. Do vedení se o necelé tři minuty později dostali hosté. Solovjovovo nenápadné nahození od modré čáry tečoval mladík Fridrich a připsal si první branku od konce listopadu.

Slezanům vedoucí gól viditelně pomohl a v úvodu druhého dějství byli aktivnější, domácí však několik závarů s vypětím sil ubránili. Do tempa Jihočechy dostala těsně před polovinou utkání jejich první přesilovka. V ní si do dobré pozice vybrusil obránce Šenkeřík, ale jubilejní 300. zápas extralize gólem neoslavil.

Čtvrtá vítkovická formace po brance z první třetiny i dál hrozila a Fridrichův nebezpečný nástřel zalehl Strmeň. Ve své druhé přesilovce měli na opačné straně blízko k vyrovnání domácí především při šanci Valského, který ve 34. minutě po nápadité přihrávce od spoluhráče netrefil odkrytou branku.

Domácí na startu třetí třetiny dohrávali přesilovku a brankáře Stezku zachránila branková konstrukce. Ve 46. minutě už Motor v další početní výhodě srovnal. Šenkeříkův švih od modré čáry doplachtil až do sítě, ale domácí zadák se trefy ve svém jubilejním zápase nedočkal ani tentokrát, neboť kotouč ještě tečoval Ondráček.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Patrik Koch z Vítkovic a Martin Beránek z Českých Budějovic.

Jihočechy branka nabudila. V první velké šanci ještě propadl Stezkovi puk těsně vedle tyče, ale na začátku 48. minuty už domácí dokonali obrat. Štencel objel branku a Vondrka z dobré pozice propálil Stezku a k asistenci u vyrovnávacího zásahu si připsal i gól. Motor otočil stav během minuty a půl.

Vzápětí mohl po brejku dvou na jednoho zvýšit Holec, ale odkrytou branku přestřelil a Slezané to z nenápadné akce potrestali. Necelých 10 minut před koncem krátce po vhazování zaskočil Strmeně Stehlík. V dramatickém závěru si ale Motor vzal vedení zpět. V polovině 57. minuty se Jihočeši dostali do přečíslení, které po Holcově přihrávce svým druhým gólem v utkání zakončil dnešní kapitán domácích Vondrka.

Dohrávka 43. kola hokejové extraligy:
Motor České Budějovice - HC Vítkovice Ridera 3:2 (0:1, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 46. J. Ondráček, (Šenkeřík, Vondrka), 48. Vondrka (Štencel), 57. Vondrka (Holec, Valský) - 16. Fridrich (Solovjov, Chlán), 51. J. Stehlík (Marosz). Rozhodčí: Pilný, Šindel - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
České Budějovice: Strmeň - Vráblík, Štencel, Piskáček, Štich, Bindulis, Šenkeřík, Bučko - Chlubna, Koláček, Vondrka - Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek - Abdul, Pech, J. Ondráček - Valský, Holec, D. Voženílek. Trenér: Modrý.
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjov, Plášil, Pedan, J. Stehlík, Koch, L. Kovář - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - M. Kalus, Flick, R. Bondra - Půček, Marosz, Bernovský - Fridrich, Chlán, Lednický. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice