Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Kladno 0:1 PPBoleslav se v extralize dál trápí, Rytířům stačila k výhře jediná trefa

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Wood 0 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna vyhráli v dohrávce 43. kola extraligy v Mladé Boleslavi 1:0 v prodloužení, zvítězili venku počtvrté za sebou a vzdálili se v boji o záchranu poslednímu Zlínu na rozdíl 14 bodů. V čase 64:46 rozhodl kanadský obránce Kyle Wood, jeho krajan Landon Bow udržel podruhé v sezoně čisté konto. Rytíři tak vyhráli v Mladé Boleslavi v soubojích v nejvyšší soutěži poprvé od 3. listopadu 2011 po šesti prohrách v řadě. Bruslařský klub natáhl aktuální sérii porážek na čtyři zápasy a podruhé za sebou prohrál v nastavení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jakub Kotala z Mladé Boleslavi a Nicolas Hlava z Kladna.

Článek
Fotogalerie

Do sestavy Rytířů se po dvouzápasové pauze vrátil Jaromír Jágr, který uspíšil svůj návrat do sestavy při absenci nemocného Ladislava Zikmunda. V 10. minutě se ocitl v první velké šanci zápasu po Babkově přihrávce zpoza branky, ale Krošelje nepřekonal. Předtím měl naznak možnosti domácí Flynn, ale z dorážky Bowa nepřekonal. Po hrajícím majiteli Kladna, který za týden oslaví padesátiny, zahrozil průnikem Ondřej Bláha, ale slovinský gólman byl pozorný. Příležitost domácích v závěru úvodní části nevyužil Kousal.

V úvodu druhé části se domácí začali více tlačit před Bowa, ale Stránský ani Bičevskis jej nepřekonali. Kladno se ubránilo při Arzamascevově trestu a navíc mohlo v oslabení udeřit. Před Krošelje se dostal Plekanec, s blafákem do bekhendu ale neuspěl. Hosté se ubránili při Hlavově trestu a Bow chytil i Fořtovu střelu ve 33. minutě. Na druhé straně po kombinaci Rytířů kryl Krošelj Hlavovu střelu a Bow si v rušné pasáži poradil se dvěma šancemi Bičevskise. Potom jej nepropálil ani Jánošík.

Při Beranově vyloučení měl možnost v oslabení Kubík, jehož fauloval Šťastný. Při hře čtyř proti čtyřem dvakrát ohrozil Bowa Kousal a už v oslabení zahrozil Pláněk. Při kladenské přesilovce sice od modré čáry překonal Krošelje Baránek, ale puk prošel za brankovou čáru až po vypršení hrací doby, což si sudí ověřili u videa.

I ve třetí třetině končily střelecké pokusy domácích u spolehlivého Bowa. Krošelj zase podržel svůj tým ve 48. minutě při Kubíkově možnosti po Moravcově vyloučení. Při plném počtu hráčů na ledě neuspěl Beran. Ze strany domácích neodvrátili prodloužení ani Stránský či Lunter.

V nastavení byla dlouho aktivnější Mladá Boleslav, ale rozhodlo Kladno. Kubík ještě zamířil v úniku do Krošeljovy lapačky, ale z dalšího brejku uspěl blafákem do bekhendu Wood.

Dohrávka 43. kola hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - Rytíři Kladno 0:1 v prodl. (0:0, 0:0, 00 - 0:1)
Branka a nahrávka: 65. Wood (Kubík). Rozhodčí: Šír, Kubičík - Frodl, Lederer. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 931.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Jánošík, Pláněk, D. Moravec, Fillman, Lintuniemi - D. Šťastný, Fořt, P. Kousal - Kantner, Kotala, Lunter - J. Stránský, Bičevskis, Flynn - A. Raška, Závora, Bernad. Trenér: R. Rulík.
Kladno: Bow - Dotchin, Arzamascev, Wood, Ticháček, Baránek, J. Suchánek, Donaghey - Hlava, Plekanec, M. Beran - Pytlík, Kubík, Melka - M. Indrák, M. Filip, O. Bláha - Jágr, Kuťák, Babka. Trenér: D. Čermák.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice