Hlavní obsah

Vítkovice - Ml. Boleslav 3:0Vítkovice daly v závěru Boleslavi tři góly a prodloužily její sérii porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Hruška 1 : 0
53. Marosz 2 : 0
60. Bondra 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic porazili v 52. kole extraligy Mladou Boleslav 3:0 zásluhou tří branek z poslední třetiny zápasu. Dvě přesilovky nejprve zužitkovali Jan Hruška a Rostislav Marosz, v power play pak výhru zpečetil Radovan Bondra, který u úvodních gólů figuroval jako asistent. Boleslav utrpěla už šestou porážku v řadě. Vítkovický brankář Daniel Dolejš poprvé v sezoně uhájil čisté konto. Ostravané po třech vzájemných porážkách soupeře poprvé v sezoně porazili.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Vítkovic Aleš Stezka. Archivní foto

Článek

Domácí opět vzhledem k početnější marodce nastoupili i s výpomocí hráčů z první ligy a dvougólový host Guman z pátečního utkání v Olomouci měl úvodní větší příležitost, ale v sedmé minutě bekhendem zblízka Růžičku překonat nedokázal.

Vítkovice, které hrály osmé utkání v osmnáctém dni, byly i přes náročný program v prvním dějství nebezpečnější. Gólu se přiblížily v 19. minutě během přesilovky pět na čtyři, ale Maroszovu ránu zastavila horní tyčka.

Mladoboleslavští po sérii pěti porážek vsadili na opatrnější pojetí hry, výrazných šancí se proto diváci nedočkali ani ve druhé třetině. Po několika pološancích však během několika sekund v 36. minutě musel předvést skvělé reflexy domácí Dolejš, který postupně v boleslavské převaze pět na čtyři zlikvidoval pokusy a dorážky Najmana a Kousala.

Domácí však kritické chvilky přežili a v třetí části šli za vítězstvím zarputileji. Hned v jejím úvodu mohl ukončit čekání na gól Fridrich, ale tváří v tvář si s Růžičkou neporadil. Stalo se až v další přesilovce: ve 49. minutě doklepl Maroszovu vyraženou střelu do sítě Hruška.

Další faul hostů znamenal druhý gól v síti Středočechů, kteří svou nedisciplinovaností ztratili utkání v rozmezí necelých čtyř minut: vyloučení Ševce potrestal přesným příklepem Marosz.

Hosty už přesilovka na nohy nepostavila, a tak to už dvě a čtvrt minuty před koncem zkusili v power play. V ní jim dal poslední ránu do týla Bondra.

HC Vítkovice Ridera - BK Mladá Boleslav 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 49. J. Hruška (R. Bondra, Marosz), 53. Marosz (Lakatoš, R. Bondra), 60. R. Bondra. Rozhodčí: Obadal, Stano - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Sestavy:
Vítkovice: Dolejš - R. Polák, Solovjov, J. Stehlík, Pedan, L. Kovář, Koch, Plášil - M. Kalus, Marosz, Guman - Lakatoš, J. Hruška, Fridrich - Illéš, Flick, R. Bondra - Lindberg, Chlán, Bernovský. Trenér: Holaň.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Jánošík, Pláněk, Pýcha, Fillman, Lintuniemi, Bernad - Kantner, Fořt, D. Šťastný - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Grim, Bičevskis, J. Stránský - Půček, Závora, M. Simon. Trenér: R. Rulík.

Reklama

Související témata: