Hlavní obsah

Ml. Boleslav - K. Vary 3:2Flynnova paráda zajistila Bruslařům důležitou výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Rachůnek 0 : 1
32. Ševc 1 : 1
35. Pláněk 2 : 1
43. Plutnar 2 : 2
56. Flynn 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v úterním extraligovém utkání nad Karlovými Vary 3:2 a uhráli důležité body v boji o účast v předkole play off. Zápas rozhodl chvíli před koncem parádní akcí Oscar Flynn. Poražené Energii se naopak předkolo hodně vzdálilo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Gašper Krošelj z Mladé Boleslavi.

Článek

V první třetině se hrál v Mladé Boleslavi spíše úporný hokej. Oba celky sice vyprodukovaly dohromady 18 střel, ale nebezpečné příliš nebyly. Do vedení mohli jít hosté paradoxně v oslabení, když domácím obráncům ujel specialista na góly v početní nevýhodě Vondráček, ale slovinský brankář Krošelj si připsal úspěšný zákrok. Na druhé straně jeli dva na jednoho Eberle s Flynnem, ale ani jednomu z nich se nepodařilo skóre otevřít.

Zajímavé věci se začaly dít až v polovině zápasu. Hosté zatopili pod kotlem a během jedné minuty si připravili hned tři skvělé příležitosti. Z následného závaru pak vyústilo vyloučení Fillmana a v první karlovarské přesilovce otevřel skóre Rachůnek.

Vedoucí gól Západočechů jakoby probudil domácí ze spánku a ti dokázali ještě do přestávky skóre otočit. A to díky dvěma trefám obránců od modré čáry. Nejprve vyrovnal dělovkou v přesilovce kapitán Ševc, následně jej dokázal napodobit Pláněk.

Hosté se dočkali vyrovnání v úvodu třetí třetiny, kdy obránce Plutnar nahodil od mantinelu z téměř nulového úhlu kotouč na branku a ten Krošeljovi propadl až za záda. Rozhodnutí přišlo čtyři minuty před koncem. V ní nejprve neproměnil obrovskou šanci karlovarský kapitán Vondráček, aby zápas rozhodl z protiútoku přesnou střelou do horního růžku Flynn.

Dohrávka 41. kola hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 32. Ševc (Pláněk, Fořt), 35. Pláněk (Flynn), 56. Flynn - 30. T. Rachůnek (T. Mikúš, Flek), 43. Plutnar. Rozhodčí: Pražák, Vrba – Gerát, Hynek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, Moravec, Lintuniemi, Jánošík, Fillman - Šťastný, Kotala, Lunter - Eberle, O. Najman, Flynn - Kelemen, Fořt, Raška - J. Stránský, Bičevskis, Grim. Trenér: Rulík.
Karlovy Vary: Š. Lukeš - Plutnar, M. Rohan, Parkkonen, Dlapa, Pulpán, D. Mikyska, Benda - Flek, T. Mikúš, T. Rachůnek - Vondráček, Hladonik, O. Beránek - Kohout, Černoch, Koblasa - Osmík, Jiskra, Kulich. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: