Hlavní obsah

Vítkovice - Litvínov 5:3Vítkovice doma vyhrály i popáté, trápení Vervy nekončí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Estephan 0 : 1
20. Lakatoš 1 : 1
22. Chlán 2 : 1
25. Wesley 2 : 2
35. Lindberg 3 : 2
40. Mueller 4 : 2
41. Raskob 5 : 2
46. Zdráhal 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic porazili ve 14. kole extraligy Litvínov 5:3. Brankou a dvěma asistencemi k tomu napomohl jejich nejproduktivnější hráč Dominik Lakatoš. Ostravané jsou na domácím ledě prozatím stoprocentní a vyhráli na něm i pátý zápas sezony. Severočeši se naopak dále trápí a prohráli posedmé za sebou.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hráči Vítkovic se radují z gólu proti Litvínovu.

Článek

Poslední tým soutěže ale v první dvacetiminutovce kousal. Když hned v první přesilové hře zakombinoval Stránský s Estephanem a jeho rána napnula síťku, hosté dokonce vedli.

Domácí však stihli manko zlikvidovat ještě v první části. Také v početní výhodě skóroval 40 sekund před sirénou umístěnou ranou zápěstím Lakatoš.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Peter Mueller z Vítkovic, Denis Zeman a Denis Godla z Litvínova.

Od druhé třetiny už favorit na ledě kraloval. Stejně jako v pátek proti Liberci mu vyšel náramně úvod druhé části, Chlán ve 22. minutě dorážkou zakončil Fridrichův průnik a připsal si první gól v sezoně.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Filip Helt z Litvínova stíhá Juraje Mikuše z Vítkovic.

Severočeši ale zásluhou přesilovek drželi ještě krok. I při své druhé hře pět na čtyři se prosadili, a to zásluhou Wesleyho.

Vítkovice nasadily ke gólovému trháku v poslední pětiminutovce prostředního dějství. Nejprve zavěsil ranou z kruhu Lindberg a 41 sekund před koncem pak zvýšil Mueller na 4:2.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Jindřich Abdul z Litvínova se snaží překonat gólmana Vítkovic Aleše Stezku.

Hned v čase 40:58 navíc soupeře srazil pátou trefou Raskob. Malou jiskru naděje pak ještě vykřesal hostující Zdráhal, jenž ve 46. minutě ze sóla překonal Stezku. Litvínov se pak hnal do ofenzívy, ale i přes tlak a dlouhou závěrečnou power play se mu nepodařilo dosáhnout kontaktní branky a připsal si další neúspěch.

14. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Verva Litvínov 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 20. Lakatoš (Mikuš), 22. Chlán (Fridrich, Lakatoš), 35. Lindberg (Fridrich, Chlán), 40. Mueller (Krieger, Roberts Bukarts), 41. Raskob (Lakatoš, Fridrich) - 15. Estephan (Š. Stránský, Hlava), 25. Wesley, 47. P. Zdráhal. Rozhodčí: Mrkva, Pražák - Lederer, Zíka. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:2. Diváci: 6409.
Vítkovice: Stezka - Grman, Mikuš, Raskob, Koch, L. Kovář, Gewiese - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Lakatoš, Chlán, Fridrich - Kalus, Lindberg, Dej - Krejsa, Marosz, Lednický. Trenér: Holaň.
Litvínov: Godla - Zilek, Jaks, Strejček, Wesley, Demel, Zeman, D. Kolář - Zygmunt, Sukeľ, Š. Stránský - P. Zdráhal, Estephan, Kudrna - Abdul, Helt, Hlava - Berka, P. Straka, Chalupa. Trenér: V. Růžička.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec