Hlavní obsah

Liberec - Brno 2:0Liberec využil zaváhání Karlových Varů, porazil Brno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Výtisk 1 : 0
56. Nedvěd 2 : 0
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce využili ve 3. kole skupiny o udržení zaváhání Karlových Varů s Chomutovem a po výhře 2:0 nad Kometou Brno ztrácí z předposlední příčky na Energii už pouze dva body. Pod Ještědem se hrálo dlouho bez branek, v závěru druhé části se ale prosadil Jan Výtisk, výhru domácích pak ve třetí třetině pojistil Petr Nedvěd. Čisté konto vychytal brankář Marek Schwarz.

Článek

Utkání začalo ve svižném tempu, Liberec měl hned v úvodu k dispozici přesilovku, ale nevyužil ji. Stejně naložili s početní výhodou o něco později hosté. První vážnou šanci likvidoval Schwarz po dvou střelách Holce a další dorážce Lušňáka z bezprostřední blízkosti v 10. minutě.

Liberec odpověděl v 15. minutě výbornou individuální akcí Filippiho, Trvaj ale puk vytěsnil těsně vedle tyče. Aktivita Filippiho přinesla alespoň přesilovku, jenže Trvaj odolal všem pokusům domácích. V posledních vteřinách první části po obrovské šanci Petrovického vytáhl skvělý zákrok Schwarz a hned nato po protiútoku i Trvaj, skóre se ale nezměnilo.

Úvodní aktivitu domácích ve druhé třetině přibrzdilo vyloučení Dernera a pak dlouhý - téměř dvouminutový - zámek Komety. Domácí ale díky nezměrné obětavosti celé bránící čtveřice odolali. Sotva se nadechli k náporu, byl vyloučen Duda za dva následné fauly na celkem čtyři minuty, Bílí Tygři se ale dokázali ubránit bez úhony i v tomto případě.

Výtisk se trefil poprvé v sezóně

Následnou klasickou přesilovku také ještě sami nezužitkovali ve vedoucí gól, skóre se ale změnilo ve 38. minutě, kdy při signalizovaném trestu pro Kometu si najel před branku Výtisk a po přihrávce Urbana prostřelil Trvaje. Byl to jeho první gólový zásah v sezóně.

Liberec mohl zvýšit vedení hned v úvodu třetí třetiny v pokračující přesilovce, jenže Nedvědovu přihrávku napříč brankovištěm nikdo správně nezasáhl. Hosté měli velkou šanci na vyrovnání ve 47. minutě, ale Schwarz zlikvidoval pokus Čermáka a dorážku Erata zblokoval Čutta. Ke změně skóre nevedl ani velký závar před Trvajem krátce po polovině tohoto dějství.

Na začátku 56. minuty předvedl skvělou práci s pukem liberecký Dušek a milimetrově přesnou přihrávkou našel Nedvěda, který se ranou bez přípravy nemýlil a zvýšil na 2:0. V závěru utkání byl na čtyři minuty vyloučen opět Duda, ale domácí ubránili jak vítězství, tak i Schwarzovo čisté konto.

Skupina o udržení v hokejové extralize - 3. kolo:
Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 38. Výtisk (T. Urban, P. Nedvěd), 56. P. Nedvěd (Dušek, Duda). Rozhodčí: Turčan, Homola - Bláha, Ondráček. Vyloučení: 7:5, navíc T. Svoboda (Brno) 10 min. Bez využití. Diváci: 5560.
Liberec: Schwarz - Čakajík, Derner, Čutta, Šimek, Kolmann, Výtisk, Štich - Dušek, P. Nedvěd, Duda - T. Pospíšil, Bulík, Kica - Kudrna, Filippi, Víšek - Bárta, T. Urban, D. Špaček. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.
Brno: Trvaj - Kováčik, Malec, Žižka, Dujsík, M. Hruška, Švrček, Valach - H. Zohorna, L. Čermák, Burian - T. Svoboda, J. Hruška, Jakub Svoboda - Holec, Petrovický, Lušňák - Erat, Němec, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Oslizlo a Beran.

Reklama

Související témata: