Hlavní obsah

Crystal Palace - Liverpool 1:2Aston Villa porazila i Arsenal. Anglii vládne Liverpool

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Liverpoolu porazili po obratu v závěru Crystal Palace 2:1 a ujali se vedení v anglické lize, protože dosud vedoucí Arsenal prohrál na hřišti Aston Villy 0:1. Birminghamský celek tři dny po triumfu nad úřadujícími šampiony z Manchesteru City porazil i vicemistra a prodloužil vítěznou sérii na domácím stadionu na 15 zápasů, což je nový klubový rekord. Manchester United doma prohrál s Bournemouthem 0:3 a promarnil příležitost bodově dohnat městské rivaly City, kteří jsou čtvrtí.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Liverpoolský Mohamed Salah po vstřelené brance proti Crystal Palace.

Článek

Aston Ville zajistil tři body už v sedmé minutě skotský záložník John McGinn a byl to jeho čtvrtý gól v sezoně. „Villans“ mají v soutěži na kontě jedenáct vítězství stejně jako Arsenal a Liverpool, na který ztrácejí ze třetí příčky dva body; od londýnského rivala, který neuspěl po čtyřech předchozích výhrách, je dělí jediný bod.

Na triumfu Liverpoolu se jubilejní dvoustou soutěžní brankou v dresu „Reds“ podílel egyptský útočník Muhammad Salah. V jižním Londýně sice jako první skórovali před uplynutím hodiny hry domácí zásluhou Matetovy penalty, ale patnáct minut před koncem řádné hrací doby byl po druhé žluté kartě vyloučen Ayew a Salah už za 98 sekund vyrovnal. Gól byl jubilejní dvojnásob, protože znamenal také jeho 150. trefu v anglické lize. V tomto ročníku skóroval Salah pojedenácté a je mezi kanonýry stále druhý za Haalandem z Manchesteru City (14).

Domácí se v oslabení už jen bránili a v první minutě nastavení vystřelil svěřencům Jürgena Kloppa třetí výhru v řadě Elliott.

United doplatili na dobrou formu Bournemouthu, který popáté za sebou bodoval a počtvrté zvítězil. Na Old Trafford vedl od páté minuty, kdy chybu v rozehrávce potrestal Solanke. Ve druhém poločase přidali góly po centrech Taverniera náhradník Billing a Senesi, kteří zpečetili teprve pátou výhru týmu v sezoně.

Podruhé v soutěži se radoval poslední Sheffield, který doma porazil Brentford 1:0. V nastavení prvního poločasu vstřelil premiérový gól v anglické lize McAtee, ve druhém zápase po nástupu do funkce se z první výhry radoval kouč Wilder.

Anglická fotbalová liga - 16. kolo:
Crystal Palace - Liverpool 1:2 (57. Mateta z pen. - 76. Salah, 90.+1 Elliott)
Brighton - Burnley 1:1 (77. Adingra - 45. Odobert)
Manchester United - Bournemouth 0:3 (5. Solanke, 69. Billing, 74. Senesi)
Sheffield United - Brentford 1:0 (45.+1 McAtee)
Wolverhampton - Nottingham 1:1 (32. Cunha - 14. Toffolo)
Aston Villa - Arsenal 1:0 (7. McGinn)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články