Hlavní obsah

Sparta - Krasnodar 1:0Benjamínek Juliš zastoupil Lafatu a Sparta se za poctivou dřinu odměnila těsnou výhrou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
64. Juliš 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Třetí pokus o postup do osmifinále Evropské ligy začali fotbalisté pražské Sparty domácí výhrou 1:0 nad ruským Krasnodarem. Letenští cizineckou legii Býků přehrávali, místy měli výrazný tlak, využít ho však dlouho nedokázali. Nejtěsnější výhru jim v 64. minutě zajistil mladý útočník Juliš, který na hrotu zastoupil zraněného kapitána Lafatu. Odveta se hraje již za týden v Krasnodaru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Lukáš Juliš se raduje z gólu, který vstřelil Krasnodaru.

Článek
Fotogalerie

Zraněný kapitán Lafata na soupisce Sparty podle očekávání chyběl, vešli se do ní Juliš i Fatai. A právě nigérijský útočník již ve 3. minutě trefil tyč. Namlsal se a o chvíli později dokonce dopravil míč do sítě, slovinský sudí mu však dost přísně odpískal předchozí faul na Granqvista.

Krasnodar zvolil vyčkávací taktiku a Sparta se tlačila před jeho branku. Skóre mohl otevřít Krejčí, jeho jedovatou střelu však gólman s námahou vyrazil a ani Fatai z dorážky neuspěl. Býci pak srovnali skóre na neuznané góly. Udeřili hned z první standardky, naštěstí pro domácí však právě Granqvist hlavičkoval z ofsajdu.

Sparťanské jaro se nese s mottem Se Srňou v zádech a celý stadión uprostřed prvního poločasu začal skandovat jméno trenéra brankářů Pavla Srníčka, který koncem loňského roku nečekaně zemřel. Skandování domácí povzbudilo a Váchovu ránu ze střední vzdálenosti musel gólman vyrážet na roh.

Výhru trefil Juliš

Kouč Ščasný soupeře evidentně zaskočil rozestavením se třemi obránci, které ruským zvědům během zimní přípravy ani jednou nepředvedl. Efekt byl náramný. Sparta ruského soupeře přehrávala, ve finální fázi jí ale vždycky něco chybělo. Ve stejném duchu začal i druhý poločas, Julišovu hlavičku bravurním skokem lapil Dykan.

V 64. minutě už ovšem poctivá lopota přinesla ovoce. Kapitán Dočkal poslal do vápna na zadní tyč přesný centr a mladý Juliš už se hlavou nemýlil.

Jako by si Krasnodar přijel do Prahy pro bezbrankovou remízu. Teprve po inkasovaném gólu vykoukl z ulity a začal hrát. Pražané mohli jen litovat, že Fatai sedm minut před koncem nevyužil ideální Matějovského pas do sóla.

Úvodní zápas 1. kola vyřazovací části Evropské ligy:
Sparta Praha - FC Krasnodar 1:0 (0:0)
Branka: 64. Juliš. Rozhodčí: Vinčič - Ul, Klančnik (všichni Slovinsko). ŽK: Brabec - Kalešin, Mamajev. Diváci: 14 120.
Sparta: Bičík - Brabec, Holek, Costa - Zahustel, Mareček, Dočkal (80. Matějovský), Vácha, Krejčí - Fatai (89. Jiráček), Juliš (78. Konaté). Trenér: Ščasný.
Krasnodar: Dykan - Kalešin, Granqvist, Sigurdsson, Petrov - Achmedov - Smolov (68. Wanderson), Mamajev, Pereyra (66. Gazinskij), Joaozinho (82. Bystrov) - Ari. Trenér Kononov.

Reklama

Související témata: