Hlavní obsah

Karlovy Vary - Pardubice 4:3Karlovy Vary porazily díky dvěma trefám Kindla Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Harant 1 : 0
4. Nedbal 1 : 1
9. Rolinek 1 : 2
30. Flek 2 : 2
42. Kindl 3 : 2
47. Redenbach 3 : 3
48. Kindl 4 : 3
Záznam online reportáže

Karlovy Vary
Aktualizováno

Hokejisté Karlových Varů porazili v utkání 23. extraligového kola Pardubice 4:3. Hosté v gólové přetahované inkasovali jako první, pak vedli 2:1, následně vyrovnali na 3:3, ale na konci 48. minuty rozhodl duel svou druhou dnešní trefou útočník Denis Kindl. Domácí tak bodovali počtvrté za sebou, z toho třikrát vyhráli a pokaždé za tři body. Východočeši vyšli podruhé za sebou naprázdno a jsou před poslední Energií jen díky lepšímu skóre.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Pardubický forvard Lukáš Nahodil (25) v souboji o puk s karlovarský bekem Tomášem Dujsíkem (3), vše pozoroval brankář David Honzík (41).

Článek

Utkání mužstev ze dna tabulku začali lépe domácí. Neuplynuly ani dvě minuty a nenápadná střela Haranta z mezikruží skončila za zády hostujícího gólmana Maxwella. Západočeši se však neradovali dlouho, už ve čtvrté minutě vyrovnal bombou od modré čáry Nedbal. Vrátit vedení domácím mohl Tuominen, ale jeho sólo přes celé hřiště skončilo na Maxwellovi.

Pardubice v deváté minutě po střele Rolinka obrátily vývoj zápasu, když jeho střela propadla Honzíkovi pod betony. Po tvrdém faulu Hubáčka na Rýgla dostaly Karlovy Vary šanci hrát čtyři minuty přesilovou hru. V ní si jedinou větší příležitost vytvořil Gorčík, který však skákavou přihrávku nedokázal z bezprostřední blízkosti nasměrovat za brankovou čáru.

Pardubičtí začali druhé dějství přesilovkou, kterou však svým faulem ukončil Nahodil. Od poloviny zápasu přišel výrazný tlak hráčů z lázeňského města. A přinesl své ovoce. Po trvalém obléhání branky Východočechů si od mantinelu vybruslil Flek a střelou ze středu kruhu pro vhazování opět srovnal stav. Od této chvíle se na straně Karlových Varů rodila jedna šance za druhou, jenže bez dalšího gólového efektu.

Největší šance si postupně vytvořili Tomeček při samostatném nájezdu, Flek po bekhendové střele a zejména Gorčík, který nedokázal Maxwellem vyražené nahození vrátit za jeho záda. Druhou dvacetiminutovku ještě zpestřila šarvátka Kauta a Rýgla a střídání brankařů, kdy 12 vteřin před druhou sirénou musel Maxwella v brankovišti Dynama nahradit Klouček.

Po necelých dvou minutách závěrečného dějství kapituloval i on. Kindl schoval svou střelu za brusle hostujícího obránce a vrátil vedení opět na hole domácích. Pardubice i díky stažení hry na tři formace po obdržené brance dostaly domácí pod tlak a po přečíslení se střelou z mezikruží nemýlil ve 47. minutě Redenbach - 3:3.

Dynamo se však z vyrovnání neradovalo dlouho; ve 48. minutě Dujsíkovu ránu ztlumil před Kloučkem Gorčík a odražený puk počtvrté za pardubického gólmana zavěsil opět Kindl. Po zbytek zápasu domácí již eliminovali další útočné snahy Pardubic, včetně 25 vteřin trvající power play.

23. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 4:3 (1:2, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Harant (Gríger, Sičák), 30. Flek (Dujsík, Gorčík), 42. Kindl (Mullane, Benák), 48. Kindl (Gorčík, Dujsík) - 4. Nedbal (Nahodil), 9. Rolinek (Nahodil), 47. Redenbach (P. Sýkora, Schaus). Rozhodčí: Hradil, Pavlovič - Komárek, Rozlílek. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 3562.
Karlovy Vary: Honzík - Dujsík, Harant, M. Rohan, Rýgl, Benák, Dvořák, Sičák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - V. Tomeček, Skuhravý, Vachovec - Gorčík, Kindl, Mullane - Flek, Gríger, Davídek. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Pardubice: Maxwell (40. Klouček) - Schaus, Ščotka, Nedbal, Bokroš, L. Havlík, Leduc, Horyna - P. Sýkora, Redenbach, Hubáček - Klimenta, Nahodil, Rolinek - Panna, Tomášek, Bárta - M. Kaut, T. Kaut, F. Zadina - Mallet. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice