Hlavní obsah

Olomouc - Brno 3:2 SNOlomouc zdolala Brno, ale na předkolo nakonec nedosáhla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Jaroměřský 1 : 0
33. Vlach 2 : 0
38. O. Němec 2 : 1
47. Dočekal 2 : 2
65. Vlach (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce zdolali v závěrečném 52. kole extraligy Brno 3:2 po samostatných nájezdech. Přestože během dramatického večera Hanáci v jednu chvíli s ohledem na výsledky Plzně a Zlína postupovali do předkola, nakonec na vyřazovací boje nedosáhli a skončili dvanáctí. Zahrají si tak pouze ve skupině o umístění, kde je však již jasné, že do baráže půjdou Karlovy Vary a Pardubice. Kometa vyzve ve čtvrtfinále bitev o titul pražskou Spartu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Roman Vlach z Olomouce (vlevo) v potyčce s Janem Káňou z Brna.

Článek

Už během prvního střídání mohly jít oba týmy do vedení. Olomouc začala střelou Škůrka a tečí Knotka. Kometa byla blíže gólu: Haščák dorážel v pádu do odkryté branky, gólman Konrád ale díky skoku zachránil lapačkou čisté konto. Ve třetí minutě ujel obraně hostí Skladaný, dostal se před beka hostí a zakončil, Čiliak ale dokázal puk ramenem vytěsnit mimo tyče.

Po rychlém začátku tempo hry opadlo, hra byla často přerušovaná, až ve 14. minutě mohl skórovat po pasu Eberleho Sundher, ale Čiliak zázračně zachránil. O minutu později už byl brankář Brna krátký na dělovku Jaroměřského od modré čáry.

Druhou část začala tlakem Kometa a Kvapil trefil skrytou ranou z úhlu horní tyč Konrádovy branky. Olomouc rychle odpověděla, pokus Jaroměřského jen těsně minul prázdnou branku Sundher. Ve 25. minutě ujel domácím Hruška, i Konrád předvedl parádní zákrok. A vyznamenal se i při akci Dočekala, který se prosadil přes olomouckého beka.

Ve 33. minutě zvýšila Olomouc na 2:0. Akci dvou na jednoho zakončil Roman Vlach se štěstím odrazem od obránce Bartejse do branky. V přesilovce Kohoutů střílel Vyrůbalík, brankář hostí vytěsnil puk s velkou námahou ramenem. Dvě a půl minuty před koncem druhé části Brno v přesilovce snížilo. Rána Ondřeje Němce se od tyčky odrazila do branky. V další přesilovce Olomouce ujel Vondráček a domácí tým zachránila tyč.

Třetí část hry začala pokračující přesilovkou Hanáků, ale bez využití. Olomouc hrála hlavně poctivě dozadu, ale Kometa byla stále nebezpečná. Ve 46. minutě dali Hanáci branku, jenže rozhodčí těsně před dorážkou Sundhera zapískal a gól neuznal. O minutu později hosté z brejku přesnou trefou Dočekala vyrovnali.

V 50. minutě tancoval puk po střele Rašnera po brankové čáře Komety, sudí konzultovali situaci s videorozhodčím, který branku neuznal. Olomouc zkusila v závěru hru bez brankáře, ale třetí branku už vsítit nedokázala. V prodloužení gól nepadl, rozhodly tak až nájezdy. První proměnil Vlach, za hosty nedal Haščák. Ve druhé sérii neskórovali Sundher i Kvapil. O bodu navíc pro Olomouc definitivně rozhodl Eberle.

HC Olomouc - HC Kometa Brno 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Jaroměřský (Burian), 33. Roman Vlach (Herman), rozhodující nájezd Roman Vlach - 38. O. Němec (Brabenec, M. Kvapil), 47. Dočekal (Mallet, Nečas). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Barvíř, Blümel. Vyloučení 3:6. Využití 0:1. Diváci: 5500 (vyprodáno).
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Rašner, J. Galvas, Ondrušek - Skladaný, J. Knotek, Laš - Eberle, Sundher, Burian - Roman Vlach, Herman, Holec - T. Mikúš, P. Mrázek, Matai. Trenéři: Venera a Tomajko.
Brno: Čiliak - O. Němec, Bartejs, Kováčik, Gulaši, L. Zábranský ml., Malec, Šnajnar, Trška - Vondráček, J. Hruška, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, J. Káňa II - Mallet, H. Zohorna, Dočekal - Horký, Nečas, Brabenec. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Reklama

Související témata: