Hlavní obsah

Real Betis - Atlético 0:1Messi a Suárez se trefili. Barcelona vyhrála a znovu vede ligu o pět bodů

Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony zvítězili v 15. kole španělské ligy ve Villarrealu 2:0 a v čele tabulky mají znovu pětibodový náskok před Valencií. O výhře rozhodli v druhém poločase útočníci Luis Suárez a Lionel Messi. Kromě Barcelony zůstává bez porážky i Atlético Madrid, které na hřišti Betisu Sevilla zvítězilo 1:0 a posunulo se na třetí místo před městského rivala Real.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Barcelonský Lionel Messi se raduje z gólu proti Villarrealu.

Článek

Barcelona mohla jít ve Villarrealu do vedení už v šesté minutě, Piqué ale po Messiho centru trefil břevno. Na druhé straně Soriana vychytal Ter Stegen.

Důležitý okamžik se stal po hodině hry, kdy Raba ostrým skluzem zajel do Busquetse a rozhodčí Bengoetxea neváhal s udělením červené karty. Katalánský klub následně zvýšil tlak, Suárez nejprve trefil tyč, v 72. minutě už ale otevřel skóre po narážečce s Álcacerem.

Definitivně rozhodl o chvíli později Messi, kterému k brance výrazně dopomohli špatnou rozehrávkou domácí obránci. Villarreal prohrál třetí utkání po sobě a utíká mu čelo tabulky. "Žlutá ponorka" je na šestém místě a na pátou Sevillu ztrácí sedm bodů.

V 29. minutě duelu Betis - Atlético proskákal centr z pravé strany přes pokutové území až ke vzdálenější tyči a Saúl ve skluzu skóroval. Po hodině hry mohl vyrovnat Tello, jeho ránu ale gólman Oblak vyrazil. Atlético si tak poradilo i bez zraněného nejlepšího střelce Griezmanna a vyhrálo potřetí za sebou. Venku udrželo čisté konto v posledních pěti utkáních. Naopak Betis po nadějném startu sezony ztratil formu a na vítězství čeká už šest zápasů.

Málaga překvapivě zvítězila 2:0 na hřišti San Sebastianu a připsala si první venkovní body. V tabulce se posunula na předposlední místo o bod před Las Palmas.

Španělská fotbalová liga - 15. kolo:
San Sebastian - Málaga 0:2 (23. Bastón z pen., 58. Castro)
Betis Sevilla - Atlético Madrid 0:1 (29. Saúl)
Levante - Bilbao 1:2 (73. vlastní Laporte - 5. Aduriz z pen., 79. vlastní Postigo)
Villarreal - FC Barcelona 0:2 (72. Suárez, 83. Messi).

Reklama

Související témata: