Hlavní obsah

Gatlinův kouč popřel podávání dopingu na detektoru lži

LOS ANGELES

Trenér sprintera Justina Gatlina si chce prostřednictvím svého právníka vymoci přístup na americká tréninková sportoviště, který mu po dopingovém skandálu jeho svěřence zakázal národní olympijský výbor USOC. Trevor Graham byl kvůli tomu v úterý i na detektoru lži, aby dokázal, že na pozitivním testu světového rekordmana v běhu na 100 metrů nenese vinu.

Článek

"Při zkoušce uspěl, tím pádem je jasné, že nemá nic společného s podáváním zakázaných substancí sportovcům," uvedl Grahamův právník Joseph Zeszotarski. Společně prý nyní požádají USOC, aby vzal zákaz zpět. Mluvčí olympijského výboru Darryl Seibel nicméně obratem vzkázal, že s ničím takovým se nepočítá.

"Užívání těchto sportovišť je výsada, ne právo. Rozhodnutí nezměníme, je naší povinností být vůdčím orgánem v boji proti dopingu," uvedl mluvčí.

Grahamovi vyslovil zákaz prezident USOC Peter Ueberroth v minulém týdnu, protože Gatlin, mistr světa a olympijský vítěz, je už devátým Grahamovým svěřencem, který neprošel dopingovou kontrolou. Gatlinovi hrozí doživotní distanc, protože je to už jeho druhý prohřešek v kariéře.

Oba vinu popírají, Graham se pokusil naposledy vysvětlit pozitivní test tím, že atletovi do těla vpravil testosteron při masáži pomstychtivý masér. Ten to popřel.

Reklama