Hlavní obsah

Trojskokan Tamgho nesmí půl roku závodit, olympiádu stihne

PAŘÍŽ

Francouzský trojskokan Teddy Tamgho nesmí kvůli potyčce s atletickou kolegyní na tréninku půl roku závodit. Od disciplinární komise domácího svazu dnes dostal takový trest, aby stihl olympijské hry v Londýně.

Foto: Hassan Ammar, ČTK/AP

Teddy Tamgho na olympiádě smí závodit.

Článek

Francouzská disciplinárka potrestala halového světového rekordmana šalamounským verdiktem. Udělila mu dvanáctiměsíční distanc se začátkem v listopadu, ale hned trest snížila na polovinu s platností do 18. května. Vedle toho musí Tamgho zaplatit pokutu 1500 eur (zhruba 38 tisíc korun) a odpracovat padesát hodin veřejně prospěšných prací.

Dvaadvacetiletý Tamgho stanul před disciplinárkou kvůli incidentu z přípravy. Na říjnovém kempu v Boulouris se dostal do sporu s nejmenovanou atletkou a došlo i na potyčku. "Vyjádřil lítost a verdikt přijal," konstatoval nyní mluvčí Francouzské atletické federace Adrian Verdugo.

Tamgho se v současnosti připravuje na Floridě. Letos kvůli zranění kotníku přišel o mistrovství světa v Tegu. Předtím v zimní sezoně dvakrát vždy o centimetr zlepšil světový rekord v hale, který má nyní hodnotu 17,92 metru. Jeho venkovní osobní maximum je ještě o šest centimetrů lepší.

Reklama