Hlavní obsah

Američan Landis po vydařeném úniku vede závod Paříž-Nice

St. Etienne

Třetí etapu cyklistického závodu Paříž-Nice vyhrál po zdařilém úniku Španěl Patxi Vila, který v závěru trasy dlouhé 168,5 kilometru porazil Floyda Landise. Americkému jezdci stačilo středeční druhé místo k posunu do čela průběžného pořadí, které vede o devět sekund před Vilou. Třetí Samuel Sanchez ze Španělska už ztrácí přes minutu.

Článek

Vila s Landisem se dva kilometry před koncem etapy v St. Etienne odpoutali od kolegů z úniku, které přivedl do cíle právě Sanchez. Vítěz předchozích dvou etap Belgičan Tom Boonen dojel se ztrátou téměř šesti minut a klesl na 35. místo v celkové klasifikaci.

"Po vítězství v závodu Kolem Kalifornie jsem věděl, že jsem na tom dobře, ale překvapilo mě, že jsem v čele už tak brzy. Pokusím se žlutý trikot udržet," řekl Landis v cíli. Jeho přemožitel Vila si připsal premiérový úspěch nejen v seriálu ProTour, ale v celé profesionální kariéře.

V pelotonu už dnes chyběl Mirko Celestino. Italský cyklista si v úterý při pádu zlomil klíční kost a jarní sezona pro něj skončila.

Výsledky - 3. etapa (168,5 km):
1. Vila (Šp.) 4:23:28 hod., 2. Landis (USA) stejný čas, 3. S. Sanchez (Šp.), 4. Schleck (Luc.), 5. Colom (Šp.) všichni -1:16, 6. Schumacher (Něm.) -1:25.
Průběžné pořadí:
1. Landis 14:46:28, 2. Vila -9, 3. S. Sanchez -1:13, 4. Colom, 5. Schleck oba -1:23, 6. Azevedo (Portug.) -1:34.

Reklama

Související témata: