Hlavní obsah

Cavendish odchází z týmu Sky. V příští sezóně bude jezdit za Omega Pharma-Quick Step

Paříž

Britská hvězda silniční cyklistiky Mark Cavendish opustí tým Sky a od příští sezóny bude oblékat dres belgické stáje Omega Pharma-Quick Step, kterou vlastní český miliardář Zdeněk Bakala. Informovalo o tom vedení Sky.

Foto: Fotobanka Profimedia

Britský cyklista Mark Cavendish znovu mění stáj.

Článek

Týmovými kolegy sedmadvacetiletého vyhlášeného sprintera, který má na kontě 36 vítězných etap na závodech označovaných Grand Tours (z toho 23 na Tour de France) a loni opanoval závod s hromadným startem na mistrovství světa, tak budou i čeští jezdci Zdeněk Štybar a František Raboň.

"Očekávalo se, že tým na konci své první sezóny u nás opustí kvůli střetu zájmů poté, co byly limitované jeho ambice na vítězství v etapách v průběhu závodů Grand Tours," uvedlo vedení stáje Sky, jejímž lídrem byl Bradley Wiggins a Cavendish pro něj pracoval jako domestik. I díky němu se Wiggins stal prvním britským vítězem Tour de France.

Cavendish, který ještě loni jezdil za HTC-Highroad, svým odchodem unikne nařízení šéfů stáje Sky, jejíž členové musí podepsat prohlášení, že nikdy nedopovali. Pokud odmítnou, budou propuštěni. Nařízení je reakcí na kauzu kolem Lance Armstronga a týmu US Postal, které Americká antidopingová agentura obviňuje z dlouholetého systematického dopingu.

Reklama