Hlavní obsah

Hňup jeden! Divák na Tour sundal Cavendishe vlajkou a pěkně to schytal

Paříž

Cyklistický mistr světa Mark Cavendish upadl zhruba tři kilometry před cílem dnešní 17. etapy Tour de France poté, co se mu do řídítek zamotala vlajka v rukou jednoho z diváků. Jeden z hlavních favoritů olympijského závodu s hromadným startem, který se v Londýně uskuteční za devět dní, z karambolu vyvázl s oteklou nohou.

Foto: Bogdan Cristel, Reuters

Mark Cavendish (vlevo) při rozhovoru se svým týmovým kolegou ze stáje Sky a lídrem Tour de France Bradley Wigginsem.

Článek

Rozhořčený Cavendish na svém twitteru počastoval neopatrného fanouška nelichotivými slovy. "Díky hňupovi, který mě dneska tři kilometry před cílem sejmul vlajkou, jež se mi namotala na řídítka," nebral si servítky sedmadvacetiletý závodník. "Kolo je rozbité, noha nateklá," dodal naštvaně britský cyklista ve svém vzkazu.

Pro člena stáje Sky by však pád neměl mít žádné vážné následky. "Sedí vedle mě, je v pohodě," řekl agentuře Reuters po telefonu sportovní ředitel týmu Sean Yates.

Za dvě hodiny už ale Cavendish vychladl a jen si oddechl, že má peloton na letošní Tour horské etapy za sebou. "Už žádné hory! Už žádné. Hory. Už zbývá jen 400 kilometrů (téměř) po rovině. A možná nějaké sprinty. Doufám. Vždycky můžu doufat...," napsal na svůj twitter.

Reklama