Hlavní obsah

Horáková skončila na mistrovství světa v bikrosu čtvrtá

TCHAJ-JÜAN (ČÍNA)

Jana Horáková skončila na mistrovství světa v bikrosu čtvrtá. Ve finálové jízdě v čínském městě Tchaj-jüan v sobotu zaostala za obhajobou bronzové medaile z minulého roku jen o 12 setin sekundy. Stejně jako loni zvítězila britská cyklistka Shanaze Readeová, soutěž v nové olympijské disciplíně mužů vyhrál Maris Strombergs z Lotyšska.

Článek

Čtyřiadvacetiletá Horáková startovala v Číně se zraněným kolenem, kvůli účasti na MS odložila chirurgický zákrok. Michal Prokop se do osmičlenného finále neprobojoval, v semifinále ho od postupu dělilo jediné místo. Ani nejlepší český bikrosař přitom zdaleka není zdravotně v pořádku, kvůli natrženým vazům v zápěstí jezdí s ortézou, která jej omezuje při úchopu řidítek.

V semifinále skončili i Romana Labounková a junior Jan Švub.

MS v bikrosu:
Muži: 1. Strombergs (Lot.) 36,091, 2. Cisar (USA) -0,39, 3. Nhlapo (JAR) -0,62, ...Prokop vyřazen v semifinále, Tamme vyřazen ve čtvrtfinále, Slavík vyřazen v osmifinále, Mühlhans (všichni ČR) vyřazen v kvalifikaci.
Ženy: 1. Readeová (Brit.) 40,392, 2. Chaussonová (Fr.) -0,88, 3. Walkerová (N. Zél.) -3,66, 4. Horáková -3,78, ...Labounková vyřazena v semifinále, Hladíková (všechny ČR) vyřazena ve čtvrtfinále.
Junioři: 1. Willoughby (Austr.) 36,097, 2. Pelluard (Fr.) -0,99, 3. Stain (USA) -1,61, ...Švub vyřazen v semifinále, Merta (oba ČR) vyřazen v kvalifikaci.
Juniorky: 1. Valentinová (Fr.) 44,631, 2. Reynoldsová -0,54, 3. Brackenová (obě Austr.) -0,73.

Reklama