Hlavní obsah

Kaňkovský vyhrál druhý závod Czech cycling tour

HRADEC KRÁLOVÉ

Vítězem druhého závodu seriálu Czech cycling tour se v Hradci Králové stal dráhař Dukly Praha Alois Kaňkovský. Mistr světa z omnia zdolal ve spurtu Richarda Faltuse ze Sparty Praha, třetí dojel domácí Martin Hebík z PSK Whirlpool Author.

Článek

Do závodu, který se jel na jednu hodinu na okruhu dlouhém 1400 metrů, odstartovalo 68 závodníků. Hned po startu se začalo nastupovat a rychle se odpoutala od pelotonu skupina ve složení Mareš, Bucháček, Hebík, Klouček, německý jezdec Hondo (všichni PSK Whirlpool Author), Paďour, Boubal (oba CK Windoor´s Příbram), Kaňkovský, Faltus a Vojtěch Hačecký z Dukly Praha.

Hačecký, Mareš a Bucháček ale postupně odpadli a domácí jezdci PSK Whirlpool Author připravovali závěr pro vyhlášeného spurtera Danila Honda. Ten ale špatně najel do poslední zatáčky a na krátké cílové rovince neměl možnost uplatnit své zrychlení a skončil až pátý.

Závod měl v centru Hradce Králové velmi dobrou diváckou kulisu i díky vloženému závodu legend. V něm po pěti kolech projel první cílovou páskou hradecký jezdec Petr Matoušek před Janem Smolíkem a Antonínem Bartoníčkem.

Druhý závod seriálu Czech cycling tour v Hradci Králové:
1. Kaňkovský (Dukla Praha) 1:00:48, 2. Faltus (Sparta Praha), 3. Hebík, 4. Fr. Klouček (oba PSK Whirlpool Author), 5. Hondo (Něm./PSK Whirlpool Author), 6. Boubal (CK Windoor´s Příbram) všichni stejný čas.

Reklama