Hlavní obsah

Rasmussen měl údajně nezvyklý dopingový test už v roce 2002

KODAŇ

Dánský cyklista Michael Rasmussen, jenž byl odvolán z pozice lídra na letošní Tour de France, měl před pěti lety nezvyklé výsledky dopingového testu. Nebyl nicméně obviněn z dopingu, ale tento případ vedl k jeho odchodu ze stáje CSC.

Článek

Dnes o případu z roku 2002 informoval dánský list Jyllands-Posten s tím, že stáj CSC tehdy elitního vrchaře odhlásila ze závodu Giro della Provincia de Lucca v Itálii. "Celá ta situace mezi Michaelem a týmem byla tak napjatá, že ani jedna strana neviděla možnost k pokračování," řekl deníku mluvčí týmu Brian Nygaard.

Rasmussen před pěti lety unikl vyšetřování z dopingu kvůli tomu, že test vykazující nezvyklé hodnoty nebyl proveden certifikovanými nástroji a výsledky také mohly být způsobeny nemocí.

Po odchodu z CSC Rasmussen přestoupil do nizozemské stáje Rabobank, jež ho letos na Tour nečekaně stáhla ze závodu a propustila. Subtilní Dán prý týmu lhal o místě svého pobytu během přípravy na Tour a vícekrát zmeškal návštěvu dopingových komisařů.

"V posledních deseti dnech jsem více telefonoval než jezdil na kole. Stále se ještě najdou lidé, kteří věří mé cyklistické kariéře," uvedl dnes třiatřicetiletý Ramussen před amatérským závodem na předměstí Kodaně.

Reklama