Hlavní obsah

Vacek uzavře sezonu exhibičním závodem s cyklistickými hvězdami v Japonsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trochu nečekaným startem uzavře nakonec až během nadcházejícího víkendu sezonu cyklista Mathias Vacek z elitní stáje Lidl-Trek. Jednadvacetiletý český talent se zúčastní závodu Saitama Criterium v Japonsku a bude mít možnost změřit síly s řadou es.

Foto: Jaroslav Svoboda

Český cyklista Mathias Vacek na tréninku.

Článek

Vacek pojede v Saitamě díky tomu, že na něho ukázal týmový kolega Ital Giulio Ciccone, aby ho v atraktivním klání doplnil. Kritérium se pojede na 3,5 kilometru dlouhém okruhu, který jezdci absolvují sedmnáctkrát. Před závodem je na programu časovka.

„Manažer mi říkal, že si Ciccone mohl vzít k sobě jednoho jezdce a vybral si mě. Samozřejmě jsem to neodmítl, protože to bude neuvěřitelná zkušenost. Nepůjde úplně tolik o výsledek, protože je to exhibiční závod,“ uvedl Vacek v tiskové zprávě.

Na startu bude například čtyřnásobný vítěz Tour de France Chris Froome, další hvězdný Brit spurtér Mark Cavendish či Slovák Peter Sagan, trojnásobný mistr světa.

„Bude to skvělá zkušenost, protože tady budou nejlepší závodníci na světě včetně Tadeje Pogačara,“ připomněl Vacek Slovince, který vyhrál Tour de France v letech 2020 a 2021 a v posledních dvou ročnících byl shodně druhý. „Hodně se na to těším,“ dodal Vacek.

V Japonsku je poprvé. „Závodit budu odpočatý, neboť jsem teď v období po sezoně. Těším se na to, protože ne každý se sem dostane, cením si toho,“ řekl úřadující domácí šampion ze závodu s hromadným startem.

Od Cicconeho žádné speciální instrukce neočekává. „Tím, že je to exhibice, tak jsme to neřešili. Trasu si projedeme těsně před závodem. Půjde hlavně o to zažít si atmosféru a ukázat se lidem v Japonsku,“ řekl Vacek.

Reklama

Související témata: