Hlavní obsah

Zraněný cyklista Ježek uklidňuje: Zvládneme to!

Greenville
Aktualizováno

Hendikepovaný cyklista Jiří Ježek prostřednictvím svého profilu na Facebooku vzkázal, že děkuje za podporu. Vzkaz zveřejnil na listu papíru, se kterým je vyfocen na nemocničním lůžku. Obrovská jizva na jeho hrudi a zalepená paže vypovídají o operacích, kterým se v nedávné době musel podrobit.

Foto: Sport.cz

Jiří Ježek prostřednictvím Facebooku děkuje za podporu.

Článek

„Přátelé, kamarádi, strašně moc vám DĚKUJU za všechny vzkazy, přání a energii! Obrovsky mi to pomáhá!!" píše Ježek.

„A díky za vaši velikou podporu Soně, která to měla ještě těžší, než já... Budu teď potřebovat trochu času, ale ZVLÁDNEME TO!!! Děkuju za vaši lásku!" pokračuje cyklistův vzkaz.

Ježek si způsobil těžká zranění při hromadném spurtu na mistrovství světa v americkém Greenville. Operaci hrudníku se podrobil hned po závodě. Kromě dvou žeber, která byla nahrazena implantáty, přišel také o část plíce, dále mu byl přišit amputovaný prsní sval. Při druhé operaci lékaři Ježkovi vyjmuli kostní štěp z pánve a nahradili jím poškozenou kostní tkáň poraněné paže.

Devětatřicetiletý cyklista se v pondělí probudil z umělého spánku a byl odpojen z dýchacích přístrojů. Po šesti dnech tak mohl poslat vzkaz svým fanouškům.

Reklama