Hlavní obsah

Florbalisté Vítkovic mají kontumaci za neoprávněný start hráče

PRAHA

Florbalisté Vítkovic přišli kvůli neoprávněnému startu obránce Filipa Heczka o vítězství 7:3 na hřišti Mladé Boleslavi z utkání 13. kola extraligy, které se hrálo 18. prosince. Ligová komise České florbalové unie rozhodla o kontumaci výsledku v poměru 5:0 ve prospěch Středočechů, protože Heczko ještě v den zápasu byl papírově na hostování v prvoligovém Havířově. Navíc dostaly Vítkovice pokutu 3000 korun.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Heczko odešel do týmu aktuálně druhého celku druhé nejvyšší soutěže v době pauzy extraligy pro mistrovství světa ve Finsku. Měsíční hostování bylo dohodnuté od 18. listopadu do 18. prosince včetně těchto dnů. V době zápasu v Mladé Boleslavi byl tedy stále registrován jako hráč Havířova a v takovém případě soutěžní řád neumožňuje jinou sankci než vyhlášení kontumačního výsledku.

Ligové komisi se také nelíbil postup Mladé Boleslavi v tomto případě. Pořádající klub je totiž povinen z utkání pořizovat elektronický zápis o utkání, z něhož je generován on-line přenos na stránkách České florbalové unie. Pokud nelze hráče do zápisu zadat, je jasné, že není na soupisce, takže takovým způsobem lze neoprávněnému startu zabránit. Problémy s Heczkem ale pořadatel nikomu neoznámil.

Reklama

Související témata: