Hlavní obsah

Recept na Estonce? Musíme uhlídat šikovné bratry, plánují florbalisté

HELSINKY

Poslední překážku v cestě do medailových bojů potřebují dnes odstranit čeští florbalisté na mistrovství světa v Helsinkách. Pro postup do očekáváného semifinále s domácí reprezentací potřebují dnes zdolat Estonce, kteří jsou papírově slabším týmem než Norové, s nimiž se v posledním duelu základní skupiny nečekaně trápili.

Foto: ČFbU

Milan Fridrich (vpravo) v utkání proti Japonsku

Článek

Včera si hráči ještě remízu připomněli při videorozboru s trenéry, ale dnes už chtějí na Estonce vyrukovat s čistou hlavou. „Jsme favority. Když zahrajeme lépe než proti Norům, měli bychom postoupit,“ ví kapitán týmu Milan Fridrich.

Češi vždy zvítězili

Není důvod si nevěřit, český tým Estonce porazil ve všech třech vzájemných zápasech minimálně třígólovým rozdílem, svůj největší úspěch zaznamenala pobaltská reprezentace před dvěma lety na šampionátu v Česku, kde skončila osmá. „Ale proti Švýcarům tehdy ještě v poslední třetině vedli,“ zdvihá Fridrich varovný prst.

Největší zbraní estonského týmu je bratrská dvojice Henrika a Kristiana Talmeových, kteří hrají nejvyšší švédskou soutěž ve stockholmském AIK. „To je velmi kvalitní lajna, mají pár nebezpečných osobností, i když celkově ten kádr nemají tak nabitý jako třeba Norové. Čekám tuhou defenzívu a nebezpečné protiútoky,“ předpovídá reprezentační kapitán.

Start Zálesného nejistý

„Hrají takový finský styl, ale myslím, že nám pondělní zkušenost ukázala, jak hrát máme a jak nesmíme,“ věří obránce Aleš Jakůbek, že se soužení s Norskem nebude opakovat. „Kluci se z toho lehkého podcenění poučili,“ je přesvědčen kouč Tomáš Trnavský.

Trochu trápit ho může jen zdravotní stav kanonýra Aleše Zálesného, který si obnovil zranění nohy, vynechal dopolední trénink a jeho start je nejistý. „Má naraženou patu, bolí ho to. Snad se dá do večera do kupy,“ věřil Trnavský. V brance nastoupí David Rytych. Zápas s Estonskem začíná v Hartwall Areně v 19.30 českého času, přímý přenos čtvrtfinále vysílá ČT 4 a on-line reportáž budete moci sledovat na Sport.cz.

Reklama