Hlavní obsah

Trenér florbalistů Cepek zařadil do nominace pouze devět hráčů z MS

Praha

Jen devět hráčů z prosincového mistrovství světa v Curychu zařadil do své první nominace nový trenér českých florbalistů Radim Cepek na únorové přípravné zápasy se Švýcarskem v Yverdonu. Chystá se ale nadále využít i další členy kádru, který skončil na nevydařeném šampionátu pod taktovkou Tomáše Trnavského sedmý.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Radim Cepek převzal florbalovou reprezentaci po neúspěchu na MS.

Článek

"Obvolal jsem většinu účastníků mistrovství světa, abychom si vyjasnili vzájemné představy. Chceme už od začátku pracovat s výhledem na první vrchol za dva roky, což je samozřejmě pro některé již starší hráče nyní hodně brzo na rozhodování," řekl Cepek oficiálním stránkám České florbalové unie.

Z pracovních a osobních důvodů odmítli aktuálně reprezentaci jen útočníci Martin Richter a Martin Ostřanský. "Nebudu skrývat, že u Martina Richtra nás to překvapilo a trochu rozhodilo plány o sestavě, ale jeho rozhodnutí respektujeme," navázal Cepek.

S asistentem Zdeňkem Skružným jej čeká na konci ledna start projektu v podobě jednodenních soustředění v Ostravě a v Praze. "Vybrali jsme širší reprezentační kádr, s nímž chceme dlouhodobě pracovat. Každý měsíc proto proběhnou dva jednodenní tréninky, vždy jeden v Ostravě a jeden v Praze," nastínil nový model přípravy Cepek. "Bude tam nominováno 10 až 15 reprezentantů z příslušných regionů a budou hrát přípravné zápasy proti extraligovým klubům."

Uvidí tak v akci řadu kandidátů národního týmu. "Na jedné straně nominované reprezentanty a na straně soupeřů případné další talentované adepty reprezentačního dresu. Navíc chceme tyto akce otevřít florbalové veřejnosti, takže kdo bude mít zájem, může vidět reprezentaci naživo klidně každý měsíc," doplnil Cepek.

Na úvod vytvořil čtyři nominace

Tyto akce tak doplní tradiční oficiální reprezentační termíny, kdy se hrají mezinárodní přípravné zápasy a turnaje Euro Floorball Tour. "Během měsíce tak uvidíme v akci většinu reprezentantů a z nich vždy vybereme finální dvacítku na konkrétní akci. Samozřejmě nejen podle toho, jak budou sami hráči pracovat, ale také jak budou zapadat do naší herní koncepce," uvedl Cepek.

Už nyní tak tvořili více výběrů než jen na duely se Švýcary, které se hrají o víkendu 2. a 3. února. "Proto jsme na úvod museli tvořit vlastně hned čtyři nominace. Jednu na reprezentační sraz v Ostravě, druhou na stejnou akci v Praze, třetí na zápasy se Švýcarskem a díky termínové kolizi začátku reprezentační akce s finále Poháru České pojišťovny ještě drobnou donominaci na čtvrteční tréninky, neboť několik nominovaných čeká pohárové finále," dodal Cepek.

Z kádru pro mistrovství světa se představí ve Švýcarsku po krátké době opět Petr Kološ, Patrik Suchánek, Marek Deutsch, Milan Garčar, Jan Jelínek a útočníci Tomáš Sladký, Martin Tokoš, Tom Ondrušek a Milan Tomašík. Cepek se Skružným mají také v kádru devět účastníků loňského akademického MS v Praze, které dovedli ke zlatu. Jako další asistent, který se má na akcích měnit, pojede do Švýcarska bývalý kouč Chodova Lukáš Procházka.

Nominace českých florbalistů na přípravné zápasy se Švýcarskem:
Brankáři: Jan Barák (JM Chodov), Lukáš Souček,
obránci: Petr Kološ, Patrik Suchánek (všichni 1. SC Vítkovice), Michal Podhráský, Marek Deutsch (oba Tatran Střešovice), Tomáš Sýkora (JM Chodov), Milan Garčar (Helsingborg/Švéd.), Jan Jelínek (Nokian KrP/Fin.),
útočníci: Lukáš Hrubý, Tomáš Sladký, Martin Tokoš, Lukáš Veltšmíd (všichni 1. SC Vítkovice), Patrik Dóža, Ondřej Mikeš, Martin Zozulák (všichni JM Chodov), Tom Ondrušek, Marek Vávra (oba Tatran Střešovice), Jiří Curney (FBC Ostrava), Milan Tomašík (Dalen/Švéd.).

Reklama