Hlavní obsah

Hoeness chystá čistku, z Bayernu chce vyhodit jedenáct hráčů

MNICHOV

Fotbalový Bayern Mnichov prý čeká rozsáhlá personální čistka. Prohlásil to sportovní ředitel klubu Uli Hoeness poté, co německému celku hrozí, že se poprvé po deseti letech neprobojuje do Ligy mistrů. Podle agentury Reuters se bavorský celek chystá vyhodit jedenáct fotbalistů.

Článek

"Fanoušci už tenhle tým nikdy neuvidí. Kompletně ho změníme. Peníze nejsou rozhodující, máme jich dost, koupíme si kvalitu," prohlásil Höness po sobotní prohře s 1:2 s Hamburkem. "Chceme postavit mužstvo, které bude bojovat o titul hned od začátku," dodal funkcionář.

Někdejší skvělý fotbalista se rozhodl jednat v situaci, kdy bavorský tým ztrácí na třetí místo v tabulce, které zaručuje účast v předkole Ligy mistrů, sedm bodů. Bayern odehraje do konce soutěže tři zápasy, třetí Brémy čtyři.

Podle agentury Reuters Bayern opustí Claudio Pizarro, Hasan Salihamidžič, Mehmet Scholl, Owen Hargreaves, Roque Santa Cruz, Julio dos Santos, Alí Karímí, Christian Lell, Martin Demichelis, Roy Makaay a Daniel van Buyten.

"Hráči dostali šanci, nevyužili ji a další už si proto nezaslouží. Nové mužstvo nebude mít s tím současným nic společného," prohlásil Hoeness. V ohrožení je i pozice brankáře a kapitána Olivera Kahna. "Co si myslím o posledních událostech v klubu? Neřeknu. Dostal bych pokutu a přišel bych o práci," reagoval na prohlášení mnichovského funkcionáře gólman.

Reklama

Související témata: