Hlavní obsah

Pilař si ve Wolfsburgu na trénink s týmem ještě počká. Absolvoval zátěžový test kolena

Záložník Václav Pilař si musí na návrat k fotbalu ještě počkat. Šest měsíců uběhlo od operace přetrženého předního zkříženého vazu nad levým kolenem a zatím stále posiluje. Minulý týden absolvoval důležité testy na klinice v Augsburgu.

Foto: Petr Horník, Právo

Český fotbalista Václav Pilař na rehabilitaci kolena a svalů na klinice Endala v Praze.

Článek

Jak dopadla kontrola?

Absolvoval jsem kontrolu a zátěžový test kolena. Zjišťovali, jak jsou vazy a svaly silné, co koleno vydrží. Vyšlo z toho, že si musím ještě tři týdny počkat, než se budu moci zapojit do tréninku s mužstvem. Musím dál posilovat koleno a všechny svaly. Pomalu mohu začít kopat do balónu. Zatím ale sám, bez kontaktu s někým jiným.

Dá se z toho odhadnout, kdy byste se mohl vrátit?

To ne, nechci spekulovat. Sám si žádný termín nestanovuji. Poslouchám lékaře. Koleno se lepší. Makám na sobě a jsem rád, že ten posun dopředu je znát.

To je nuda, trénovat sám...

Je to stereotypní, ale nepropadám nějaké skepsi. Dobré výsledky a viditelný posun mi dávají i psychickou sílu, ale není to úplně jednoduché. Běhám, jezdím na kole, cvičím, nohu zatěžuji opatrně. Koleno neotéká, což je pozitivní. Pokud se nějaký problém objeví, není vážný.

Do Wolfsburgu jste přišel jako posila, ale ještě jste za ně nic neodehrál. Jak to v klubu snášejí?

Perfektně. Pomáhají mi. Mám přiděleného trenéra. Všichni se ke mně chovají skvěle, dávají mi najevo, že se mnou počítají.

Trpíte hodně, když se díváte na fotbal?

Trpím. Strašně mi chybí, mám do něj obrovskou chuť. Už si občas do míče kopnu, ale jen lehce. Hlavně musím být trpělivý a těšit se zatím jen vnitřně.

Jste v kontaktu s někým z reprezentace a přijedete se na spoluhráče podívat do Olomouce na Dánsko?

S některýma klukama jsem v kontaktu. Telefonoval mi i trenér Bílek. Ale jestli za nimi přijedu, zatím nevím. Musím trénovat a rehabilitovat. Pokud bych ale dostal volno, protože to někteří kluci vzhledem k reprezentačnímu termínu dostanou, přijel bych se podívat. Pokud ne, budu zápas sledovat na internetu. České televize v Německu nemám.

Reklama

Související témata: