Hlavní obsah

Bílek počítá s tím, že kádr opustí jedna z opor

PRAHA

Poprvé před startem zimní přípravy se v pátek sešli fotbalisté pražské Sparty. Po fyzických testech na pražské FTVS přivítal trenér Bílek široký kádr, do nějž se z hostování vrátilo několik hráčů. Kouč na druhou stranu počítá, že se rozloučí s jednou z opor. Před uzavřením je odchod kapitána Zdeňka Pospěcha do Wolfsburgu. „Sparta počítá s tím, že k většímu odchodu dojde. Ať už to bude Kadlec nebo Pospěch,“ řekl na páteční tiskové konferenci novinářům Bílek.

Článek

Sparťané se po úvodních testech sešli na Letné, aby zahájili přípravu před jarní částí soutěže. Bílek si pochvaloval, že nemusel řešit problémy s nabytými kilogramy. „S váhou bylo všechno v pořádku, testy také proběhly dobře. V kádru je třicet čtyři hráčů, všichni pojedou na soustředění do Špindlerova Mlýna,“ připomněl kouč blížící se tradiční soustředění.

Poté budou následovat přípravná utkání. „Po těchto dvou dvojzápasech zúžíme kádr na dvacet až dvaadvacet hráčů do pole a tři brankáře. Na soustředění do Španělska už pojede kádr pro jarní část ligy.“

Trenér Bílek, jehož ve funkci vedení potvrdilo, může před startem přípravy počítat s širokým kádrem. Z hostování v Kladně se vrátili Jiří Jeslínek a Ondřej Kúdela, Jan Holenda přišel z Mostu a Petr Voříšek z Mladé Boleslavi. Z rezervy byl do prvního týmu po podepsání nové smlouvy zařazen i Daniel Kolář.

Odchod Pospěcha je na spadnutí

Naopak odejít z celku podzimního vicemistra by mohl kapitán Zdeněk Pospěch, o něhož má zájem bundesligový Wolfsburg, a také Michal Kadlec. I levý bek by mohl zamířit do Německa. „Pro mě je důležité, aby odchody byly rozhodnuté co nejdřív. A my mohli nové hráče zabudovat. Pokud Zdeněk odejde, bude to citelná ztráta. Je to nejen kvalitní hráč, ale zároveň výborný a pracovitý člověk,“ chválil svého obránce Bílek.

Pokud Pospěch odejde, bude mít Sparta na jaře nového kapitána. „Zatím jsem nad tím neuvažoval,“ přiznal Bílek. Pásku by si opět mohl navléct navrátilec Sivok, který bude na Letné na jaře hostovat z italského Udine. „Uvidíme, kam Sivoka zařadíme. Jestli na post stopera nebo středního záložníka,“ objasnil záměry sparťanský kouč.

Sparťany o víkendu čeká halový turnaj v pražské Sazka aréně, pak zamíří na týdenní soustředění do Špindlerova Mlýna. Poslední ladění formy před startem jarní části ligy plánuje kouč Bílek na přelomu ledna a února ve Španělsku.

Reklama

Související témata: