Hlavní obsah

Disciplinární komise zahájila řízení s gólmanem Slovácka Filipkem

PRAHA

Disciplinární komise fotbalového svazu zahájila řízení s brankářem Slovácka Miroslavem Filipkem, který v sobotním duelu 21. kola první ligy proti Jablonci zasáhl nešetrným skluzem hostujícího gólmana Romana Valeše. Filipko je předvolán na příští zasedání komise a do vyřešení případu má zastavenou závodní činnost.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Slovácka Miroslav Filipko

Článek

Filipko se za nepříznivého stavu 0:1 vydal dvě minuty před koncem přes celé hřiště pomoci spoluhráčům při rohovém kopu. Po Švancarově centru se dostal k hlavičce a následně ostrým skluzem zasáhl hostujícího brankáře, za což mu sudí Dagmar Damková udělila žlutou kartu. Disciplinární komise dnes na základě videozáznamu a zprávy delegáta utkání zákrok přezkoumala a rozhodla zahájit se slovenským gólmanem řízení.

Brno nedostalo za start obránce Matijase Pejiče v úvodním jarním kole na hřišti Slavie žádný trest ani od disciplinární komise. Už v pondělí ředitel oddělení profesionálního fotbalu ČMFS Ivo Lubas rozhodl, že bosenský bek měl platnou registraci, i když neměl v průkazu aktuální název klubu Zbrojovka Brno. Komise dnes konstatovala, že Pejičův start nenaplnil znaky disciplinárního provinění.

Zároveň si vyžádala stanovisko komise rozhodčích. Sudí v čele s Pavlem Fraňkem, kteří jsou před každým utkáním povinni kontrolovat registrace, už dříve možné pochybení odmítli.

V rámci běžné agendy zastavila disciplinární komise činnost na dvě utkání příbramskému Michalu Klesovi, který byl v pondělní dohrávce v Hradci Králové těsně před koncem vyloučen. Poloviční trest si vysloužili za červenou kartu Zdeněk Šmejkal z Ostravy a liberecký Marcel Gecov.

Jeden zápas si kvůli čtvrté žluté kartě nezahrají plzeňský David Limberský, Jan Kovařík z Jablonce, Stanislav Nohýnek z Příbrami, olomoucký Tomáš Janotka, Vitali Trubila ze Slavie a Jan Kalabiška z Brna.

Ve druhé lize dostal třízápasový distanc za hrubé nesportovní chování vyloučený Miloslav Strnad z Třince. Trest na jedno utkání mají Pavel Novák ze Sezimova Ústí, sokolovský Jaromír Šilhan, Jan Zawada a Miroslav Markovič z Viktorie Žižkov, Miroslav Ceplák z Třince, Tomas Radzinevičius z Karviné a mostečtí Karel Franěk a Sergej Ruseckij.

Reklama