Hlavní obsah

Fotbalový sudí Královec si kvůli chybám čtyřikrát nezapíská

PRAHA

Fotbalový rozhodčí Pavel Královec se neobjeví ve čtyřech zápasech první ligy. Komise rozhodčích dnes omezila nejvýše postavenému českému sudímu na mezinárodní listině delegaci za chyby v utkání posledního ligového kola mezi Libercem a Slavií.

Článek

Královec se dnes objeví v utkání Evropské ligy mezi Steuauou Bukurešť a Šeriffem Tiraspol. "Ale musí nést za chyby odpovědnost," řekl ČTK předseda komise rozhodčích Luděk Macela. Po Královcově výkonu v Liberci se zlobili především slávisté, podle kterých měl proti domácím nařídit dvě penalty.

Komise rozhodčích stejný názor nesdílela, přesto například po faulu na Vasiljeviče v rohu pokutového území podle ní Pražané pokutový kop zahrávat mohli. Sudí zákrok na Vasiljeviče "vytáhl" mimo pokutové území a nařídil jen trestný kop. "Ale Královec chyboval na obě strany. Na druhé straně mohl být vyloučen zase třeba Ragued, který mohl vidět druhou žlutou kartu," uvedl Macela. Naopak při ruce Gecova podle Macely sudí nepochybil, když penaltu nenařídil.

Přehmaty Královce řeší komise poměrně často. Letos na jaře mu byla po chybách v duelu Olomouc - Sparta omezena delegace na tři zápasy. Před dvěma lety se jeho nucená pauza protáhla na šest zápasů, když se mu nepovedl duel mezi Libercem a Mostem.

Za nezvládnutí zápasu druhého kola Ondrášovka Cupu mezi Zábřehem na Moravě a Hlučínem budou pykat všichni tři arbitři, kteří se zatím objevovali především ve druhé lize. V tomto utkání se cítili být poškozeni domácí. Především kvůli tomu, že rozhodčí odvolali nejprve uznanou jejich branku a pak také za sporné vyloučení domácího hráče.

Nejhůře dopadl asistent Tomáš Lakomý, jemuž komise pozastavila delegace až do konce podzimní sezony. Hlavní arbitr Pavel Býma si nezapíská pětkrát a druhý asistent Marek Szarowski nebude delegován jednou. "Stížnost Zábřehu jsme uznali jako částečně oprávněnou. Rozhodčí chybovali, ale po zhlédnutí celého utkání vylučujeme, že by to bylo tendenční," řekl Macela k podezřením o možném ovlivnění zápasu, o nichž se spekulovalo v médiích.

Reklama

Související témata: