Hlavní obsah

Gólman Bohemians 1905 Sňozík: V lize chceme čeřit vody a třeba hrát o poháry

Už ne vyjukaná a nezkušená Bohemka, která bude bojovat o záchranu, ale zkušený tým, který má klidně na to, aby hrál o poháry. Tak ve svých očích vidí nováčka Bohemians 1905 vršovický gólman Radek Sňozík. „Když hrál o poháry Jablonec, proč bychom to nemohli zkusit my...,“ řekl v rozhovoru pro Sport.cz na kondičním soustředění Sňozík.

Článek

Jak hodnotíte přípravu?

Zatím jsme tady dva dny. Začátek přípravy je pro mě vždy trochu náročnější. Běhání je pro mě opravdu utrpení, ale je to potřeba. Letos máme kondiční část přípravy krátkou. Zvládneme ji během pěti dní a potom se chystáme na herní soustředění.

Tam se těšíte asi víc, že?

Určitě. Tentokrát jedeme do Rakouska. Věřím, že tamější podmínky naplní parametry, které si trenér přeje. Bude tam bezesporu také kvalitní hřiště i silní soupeři.

Jací protivníci vás čekají?

Abych řekl pravdu, tak jejich jména přesně neznám. Trenér nám naznačoval, že by mohlo jít o soupeře z rakouské a chorvatské ligy. Určitě půjde o kvalitní týmy.

Jaká atmosféra nyní v týmu nováčka soutěže panuje?

U nás jsme neměli nikdy problém s dobrou partou. Nyní přišli noví hráči, kteří bez problémů také zapadli do mužstva.

Může se na začátku ligy na vašich výkonech promítnout ještě euforie z postupu?

Je pravda, že nám nováčkovský elán v prvních kolech pomoct může. Postupem do ligy jsme splnili povinnost a až nyní se ukáže, jak na tom opravdu jsme.

Nemáte obavy, že letošní ročník dopadne stejně jako předloňský, kdy jste taky jako nováček svou roli nezvládli a sestoupili?

Myslím si, že náš postup do ligy tři sezóny nazpět byl překvapujícím. Tehdy jsme to nečekali ani my hráči, ani vedení a možná ani fanoušci. Do ligy jsme šli hodně nepřipravení, což se potom projevilo. Věřím, že teď to bude úplně o něčem jiném, a že do ligy vstoupí úplně jiná Bohemka.

A jaká tedy bude ta nová Bohemka?

Určitě zkušenější a připravenější. Bohemka, která bude předvádět kvalitní výkony. Tomu pevně věřím.

V čem má být ten rozdíl konkrétně?

Předtím jsme šli do ligy s mladými hráči, kteří měli na svém kontě jen dvacet startů ve druhé lize. Na prvoligových trávních to byl pak vyjukaný nezkušený tým. Nynější kádr je ve složení mnohem zkušenější a také máme trenéra, jenž je tentokrát mužem na správném místě.

S jakým cílem půjdete do ligy?

Vedení nám zatím žádný cíl nestanovilo. Určitě budeme chtít hrát co nejvýš, abychom neměli strach o záchranu. Chceme čeřit vody. A proč bychom nemohli hrát nahoře? Dnes je liga vyrovnaná. Když hrál o poháry Jablonec, proč bychom to nemohli zkusit my...

Reklama