Hlavní obsah

Kladno - Příbram 1:0Klinka se trefil, Kladno si oddechlo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Klinka 1 : 0

KLADNO

Kladno vyhrálo důležitou bitvu o záchranu. Středočeského rivala Příbram porazilo v lize poprvé. Naopak hosté se nedočkali ani po devětatřicáté vítězství venku a navíc si hodně zkomplikovali boj o záchranu.

Článek

„Nepodali jsme optimální výkon. Bitvu rozhodla pro soupeře překvapivá standardka. V závěru jsme měli i štěstí a víc jsme chtěli vyhrát. Dnes jsme udělali největší krok k záchraně,“ oddechl si domácí kouč Martin Hřídel.

Dvacet minut se na Klozově stadiónu nic nedělo. Příbram se sice tvářila aktivněji, ale nesmělé střelecké pokusy buď končily mimo tyče nebo si s nimi Pavlík lehce poradil. Pak si ale vzal míč u postranní čáry Drsek, hodil do příbramské šestnáctky dlouhý aut a Hruška byl rád, že u tyče dosáhl na Benešovu hlavičku. Drsek si svoji parádu zopakoval o něco později, Zachariáš prodloužil na Klinku a ten z metru ve skluzu málem protrhl síť. Když se dostali hosté k přímé střele na bránu, zastavil Tarczalovu ránu spoluhráč Dos Santos, který pak zblokoval i pokus Klesy.

Ve druhé půli měl blízko vyrovnání Huňa, který se nejprve zbavil Hajníka, kličkou obelstil Dubského a sám proti Pavlíkovi nastřelil jen břevno. Na druhé straně protáhl Hrušku Zachariáš. Domácí se dožadovali penalty poté, když dorážející Szabo byl zezadu sražen Štochlem. Kladno mělo v té době herně navrch, i když hosté posílili ofenzívu. Další střelu Szaba zneškodnil Hruška. V samém závěru se ocitl sám před Pavlíkem Plašil, ale zachoval se v duchu svého příjmení a zbrkle přestřelil zívající branku.

„Domácí nevyhráli proto, že byli lepší, ale víc si vítězství přáli. My jsme začali dobře, vytvořili jsme si šanci, ale při jejich standardce jsme dostali hloupý gól. Změny ve druhé půli zlepšení nepřinesly. Někteří hráči neodevzdali sto procent,“ řekl kouč hostí Massimo Morales.

26. kolo první fotbalové ligy:
Kladno - Příbram 1:0 (1:0)
Branka: 37. Klinka. Rozhodčí: Jech - Slavík, Santarius. ŽK: Szabo. Diváci: 3035.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Beneš, Drsek, Hajník - Bartek (71. Holub), Szabo, Dubský, Zoubele (57. Groos) - Zachariáš, Klinka (81. Šilhan). Trenér: Hřídel.
Příbram: Hruška - Plašil, J. Štochl, Nohýnek, Pleško - Klesa, Tarczal, Nechvátal (57. Borek), Fantiš (50. Kalabiška) - Dos Santos (68. Oguzhan), Huňa. Trenér: Morales.

Reklama

Související témata: