Hlavní obsah

Jablonec - Ústí 2:0Pekhart se stal v derby jabloneckým spasitelem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Pekhart 1 : 0
47. Pekhart 2 : 0

JABLONEC

Jabloneckým fotbalistů se podařilo zastavit výsledkový propad z posledních prvoligových utkání. V severočeském derby porazili bez větších problémů 2:0 Ústí nad Labem a poskočili do vyšších pater prvoligové tabulky. Střelecky se dvěma zásahy ukázal Tomáš Pekhart, kterého čeká na přelomu týdne boj v baráži o účast na mistrovství Evropy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Pekhart (vpravo) rozhodl dvěma góly o výhře Jablonce v derby nad Ústím.

Článek

Domácí vstoupili do utkání nervózně, po třech prohrách v řadě propadli až na deváté místo a vicemistr se dostal pod tlak. Ten byl na hře domácího celku znát, v úvodu diváci mnoho pohledného fotbalu neviděli, zvlášť když ani nováček nijak oslnivý fotbal nepředváděl. Snaha končila před šestnáctkou soupeře a i když domácí měli míč častěji na svých kopačkách, přelstít defenzivu hráčů se jim díky vlastní zbrklosti nedařilo.

Ve 22. minutě tak přišel první světlý okamžik - Jablonský centroval do šestnáctky, na míč si vyskočil nejlepší domácí kanonýr Pekhart a hlavou překonal Bučka. Jablonec po brance ožil, ale Ústí stále pozorně bránilo. Domácí mohli vést před poločasem i vyšším rozdílem, ale ránu úspěšného střelce prvního gólu zachránil včasným blokem Valenta.

Jenže brzy po pauze se prosadil Pekhart podruhé, který se prodral na hranici šestnáctky a ranou z hranice šestnáctky prostřelil v ústeckém dresu debutujícího brankáře Bučka. Poté mohl přidat další gól Lafata, ale těsně minul a v 63. promarnil stejný útočník další šanci, kdy nastřelil tyč a od ní skončil míč u Bučka.

V 70. minutě mělo první a poslední velkou šanci hostujícího mužstvo, když se po chybě Jablonce ve středu pole míč rychle dostal na pravou stranu k volnému Gibalovi, jehož rána řádně otřásla jabloneckou tyči a rozvášnila prokřehlého gólmana Špita, který svým spoluhráčům řádně vyčinil. Čisté konto však už uhájil.

Jablonec - FK Ústí nad Labem 2:0 (1:0)
Branky: 22. a 47. Pekhart. Rozhodčí: R. Hrubeš - Moudrý, Teuber. Bez ŽK. Diváci: 2420.
Jablonec: Špit - Eliáš (73. Beneš), Pavlík, Drsek, Jablonský - Vošahlík (51. Haurdič), Piták (80. Jarolím), Loučka, Kovařík - Lafata, Pekhart. Trenér: Komňacký.
Ústí nad Labem: Buček - Polák, Džuban, Valenta, Janů - Doležal, Zachariáš, Gibala, Volek (66. Veverka) - Kraut (79. Hyčka), Jindráček (72. Krbeček). Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: