Hlavní obsah

Plzeň v Hradci nezaváhala a opět vede, mizérie Teplic pokračovala i proti Budějovicím

PRAHA

Fotbalisté Plzně zůstávají v čele ligové tabulky i po čtvrtém kole. V pondělní dohrávce splnili roli favorita na hřišti nováčka z Hradce Králové, odkud vezou jednoznačnou výhru 3:0. Fotbalisté Teplic v druhém pondělním duelu proti Českým Budějovicícm předvedli, jak přijít o vyhraný zápas, a jejich čekání na první vítězství v sezóně stále trvá.

Foto: Jakub Macháček, ČTK

Fotbalisté Plzně oslavují se svými fanoušky výhru v Hradci králové. Vpředu kapitán Pavel Horváth.

Článek

Hradec dokázal doma zdolat mistrovskou Spartu a remizovat s Bohemians 1905, na dosud neporaženou Plzeň ale nevyzrál. Domácí „votroci“ sice byli v opatrném úvodu zápasu blízko otevření skóre, agilní hradecký střelec Pilař trefil v 18. minutě tyč. Z následného protiútoku se mohla radovat Plzeň, z brankové čáry ale nejprve vykopl Kasálek a druhý pokus hostů zlikvidoval už sám gólman Lindr.

Po půlhodině hry se neujala dělovka Pilaře a k úderu se tak opět nachystali hosté. Po Horváthově centru do šestnáctky se dostal k míči Rada a zblízka se nemýlil.

Deset minut po začátku druhé půle vedli Západočeši o dvě branky, Kasálkův faul v pokutovém území Hradce ztrestal bez milosti Rezek.

Domácí tým, který vyhověl žádosti Plzně o přeložení zápasu na pondělí s ohledem na yvstoupení Západočechů v Evropské lize, poté napnul veškeré síly, jeho ofenzivní snaha ale ke snížení nevedla. Kasálkovu ránu vytlačil plzeňský gólman Ticháček na roh, neujala se ani další povedená rána Pilaře. A když se v 82. minutě prosadil po rychlém brejku Plzně podruhé v utkání Rezek, začaly se tribuny pod lízátky vyprazdňovat ještě před závěrečným hvizdem...

Plzeňští vedou tabulku s deseti body s náskokem dvou bodů na Olomouc a Slavii, Hradec je se čtyřmi body dvanáctý.

Zdeněk Ondrášek z Českých Budějovic (vlevo) překonává teplického brankáře Martina Slavíka.foto: ČTK/Libor Zavoral

Teplický plán selhal 

S jasným cílem šli do pondělní dohrávky hráči Teplic. Severočeši ve třech dosavadních utkáních nepoznali chuť vítězství a s jedním bodem se krčili na předposledním místě tabulky před ještě tragičtějším Brnem.

Jenže už první půle napověděla, že tři body leží pro domácí vysoko. Budějovice motivované překvapivou výhrou nad mistrovskou Spartou přijely do Teplic pro bod a severočeská snaha proti zformovanému defenzivnímu valu byla bezzubá.

Až v 60. minutě se domácí dočkali. Vidličkův centr doplachtil s přispěním Doška na hlavu Mahmutoviče, jenž zblízka nasměroval míč k levé tyči. Radost a naděje Teplic však do závěrečného hvizdu nevydržela. V 88. minutě totiž využil fatálního nedorozumění gólmana Slavíka s obráncem Matulou Ondrášek, který dlouhým nákopem překonal špatně postaveného brankáře. Teplice tak zůstaly v ligové tabulce předposlední, Budějovice jsou sedmé, ale mají shodně bodů jako pátá Sparta.

Gambrinus liga - dohrávky 4. kola
Teplice - Č. Budějovice 1:1on-line
Branky: 60. Mahmutovič - 88. Ondrášek.
Hradec Králové - Plzeň 0:3on-line
Branky: 38. Rada, 55. Rezek z pen., Rezek.

Reklama

Související témata: