Hlavní obsah

Plzeňští fotbalisté dali s AS Řím dva góly, ale remizovali

BRUNICO

Cennou remízu 1:1 vybojovali fotbalisté Viktorie Plzeň v nedělním přípravném utkání se slavným AS Řím. Před čtyřmi tisícovkami diváků v italském Bruniku dokonce v poločase vedli po trefě Milana Petržely, ale o náskok se připravili sami krátce po změně stran vlastním gólem Tomáše Hájovského. Soupeř vystřídal během utkání dvě jedenáctky, první poločas odehrál i Totti, Pizarro, Riise a další hvězdy.

Článek

"Přesvědčili jsme se, že můžeme hrát opravdu s každým. Všichni hráči dnes předvedli výkon, který bych si od nich představoval, takže s hrou i výsledkem jsem určitě spokojen," citoval trenéra Pavla Vrbu plzeňský web. "Nerad bych někoho vyzdvihoval, opravdu všichni odehráli dobré utkání, ale trojice Horváth, Kolář a Rýdel si v prvním poločase vedla na výbornou," dodal.

Plzeňští se na zápas hodně těšili a na hřišti bylo vidět, že si ho chtěli užít. Od první minuty byli aktivnější, Horváth, Petržela a Limberský vysílali na branku soupeře jednu ránu za druhou. Před poločasem přišel první vytrvalejší tlak soupeře, jenže pak Horváth vyzval Petrželu a ten s pomocí tyče skóroval.

Hned po pauze Hájovský ve skrumáži po rohu hlavou poslal míč do vlastní sítě a stanovil konečný výsledek. Osm minut před koncem měli Západočeši velkou šanci, ale Rajtoral těsně minul.

"Uhrát remízu s Římem je samozřejmě úspěch. Před zápasem bychom takový výsledek brali všemi deseti a také po konečném hvizdu jsme byli spokojeni. Vydali jsme ze všeho, zahráli si před skvělou kulisou a připsali si celkem lichotivý výsledek," prohlásil Petržela. "Italové dali čtyři dny před dnešním zápasem místnímu celku devět branek a asi čekali podobný duel. Jsem rád, že jsme je vyvedli z omylu," přidal Limberský.

AS Řím - FC Viktoria Plzeň 1:1 (0:1)
Branky: 47. vlastní Hájovský - 45. Petržela.
Sestava Plzně: Ticháček - Ševinský (46. Lecjaks), Rada, Hájovský, Limberský - Rýdel (Navrátil) - Petržela (60. Rajtoral), Horváth, Kolář (46. Krbeček), Jiráček - Střihavka (70. Mlika). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: