Hlavní obsah

Také Most už zahájil přípravu, na testech chyběla většina cizinců

MOST

Také fotbalisté Mostu už zahájili přípravu na jarní část první ligy. Poslední celek tabulky ve čtvrtek absolvoval zátěžové testy v Ústí nad Labem, kterých se zúčastnili hlavně čeští hráči. Většina cizinců si svoji kondici otestuje v pátek dopoledne, po obědě už čeká svěřence kouče Roberta Žáka úvodní trénink.

Foto: SPORT.CZ

Fotbalisty Mostu čeká v nejbližších dnech zimní příprava. (ilustrační foto)

Článek

Dnešní zdravotní testy už minuly útočníka Jana Holendu, který se vrací z hostování do pražské Sparty. Mostečtí budou hledat náhradu i za kanonýra Gočeho Toleského a také Andrewa Hainaulta, oba putují do Slavie. Na hostování podle všeho odejdou Štípek a Jedinák. "Chtěli bychom posílit na každém postu, který bychom měli mít zdvojený," řekl Žák.

Do přípravy naskočí několik mladých hráčů především z B-týmů, vrací se ofenzivní záložník Petr Jendruščák a trénovat s Mostem začne bývalý slávista Patrik Gedeon, který podzim strávil v třetiligových Blšanech. "Určitě bychom ho chtěli. Zda bude na přestup, nebo hostování, záleží na dalším jednání s Blšany," prohlásil Žák.

Severočeši dělají pro vylepšení svého postavení v tabulce maximum, dokonce oproti minulým sezónám změnili program zimní přípravy. Obvyklé lokality v Blšanech a na Kypru nahradily Loučky u Litvínova a německé Drážďany. "Rozhodně se předem nevzdáváme, ztrácíme jen jediný bod. Jeden vyhraný zápas nás může posunout na nějaké desáté místo, ale uvědomujeme si, že asi budeme bojovat až do konce," řekl Žák.

Na testech v Ústí se ve čtvrtek hlásilo asi dvacet jeho svěřenců, cizinci se k týmu připojí později. "Dneska dorazili Francouzi, zítra čekají testy zbytek kádru. Odpoledne pak budeme mít to samé, čím zahajuje většina týmů, tedy klasické výběhy a posilování," dodal mostecký kouč. V úterý vstoupí Most do zimní Tipsport ligy.

Reklama

Související témata: