Hlavní obsah

Teplický Vidlička: Prohráli jsme bitvu, ne válku

Fotbalisté Teplic přišli o vedoucí příčku v prvoligové tabulce, když se nechali zaskočit od týmu Brna. Porážka 0:1 hodně mrzela i obránce Vlastimila Vidličku, který přiznal, že měl na inkasované brance svůj podíl. „Zahrával jsem „malou domů“ a míč brankáři skočil. Byl z toho roh a z něj hosté skórovali. Moc mě tohle zaváhání mrzí,“ klopil zrak zkušený bek.

Článek

Prohráli jste v lize poprvé doma. Jaká je to komplikace v boji o titul?

Rozhodla jedna standardní situace, kterou jsme si proti vysokým hráčům soupeře nepohlídali. Měli jsme to uhrát. Celkově nám chyběl větší důraz v koncovce. Ale před námi je dlouhých deset kol a výsledky mohou být ještě všelijaké.

Jaká byla nálada v kabině?

Převládala naštvanost. Každý si ale řekl svoje a povzbudili jsme se navzájem. Prohráli jsme bitvu, ne válku.

Ještě před deseti dny jste měli v čele prvoligové tabulky tříbodový náskok, po 20. kole ale ztrácíte na vedoucí Spartu dva body. Co tomu říkáte?

Bohužel se to tak vyvinulo. Soupeři občas šťastně vyhrávají, jako Sparta gólem v nastavení v předešlém zápase v Mladé Boleslavi. Musíme se ale soustředit sami na sebe. Oklepat se z domácího nezdaru a zase vyhrát.

Můžete nyní útočit na čelo z druhého místa...

Po zápase s Brnem jsme se shodli, že jedeme dál. Není nad čím přemýšlet. Ve čtvrtek nás čeká další domácí utkání se Slováckem, pak hrajeme hned v neděli. Musíme ukázat, že jsme silným týmem.

Co by mělo platit na Slovácko?

Předpokládám, že narazíme na houževnatého soupeře, který bojuje o záchranu a jde mu o každý bod. Potřebujeme dát první gól. Nálada v kabině není natolik skleslá, abychom byli předem frustrovaní.

Reklama

Související témata: