Hlavní obsah

VIDEO: Teplice na kolenou, Olomouc šesti góly rozdrtila oslabeného lídra

OLOMOUC

V dohrávce 15. kola Gambrinus ligy se slavnostní předehrou v podobě gratulace někdejšímu reprezentačnímu trenérovi Karlu Brücknerovi k nedávným sedmdesátinám Hanáci přes okénka v obraně byli jasně lepší a ofenzivní smrští dosavadního lídra soutěže sužovaného chřipkou rozstříleli 6:2.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Fotbalista Samir Merzič (vlevo) z Teplic v souboji o míč s Pavlem Šultesem z Olomouce

Článek

„Chtěli jsme začít aktivně, abychom využili rozpoložení Teplic a to se povedlo. Pak se nám však přestal dařit presink a soupeř to dvakrát využil ke snížení. Naštěstí Šultés skvěle vyřešil situaci, po které jsme dali čtvrtý gól a to rozhodlo,“ mínil olomoucký lodivod Zdeněk Psotka.

Sigma od začátku měla převahu a vytvářela si i šance. Udeřilo ale až ve 24. minutě. Olomoučtí šli rychlou akcí do přečíslení a toho využil Šultés, který přízemní ránou zprava nedal Grigarovi šanci. Krátce poté převzal roli nahrávače. S přispěním Kleina našel volného Ordoše a ten z blízka rovněž nezaváhal.

Domácí nadále byli při chuti a přidali Šultésem i třetí gól. Asistent sudího Pospíšil však odmával ofsajd, který nebyl a to Hanáky evidentně rozhodilo. Ztratili koncentraci a tři minuty před přestávkou toho Severočeši využili, když Merzičův přesný centr hlavou s přehledem usměrnil za Lovásikova záda Mahmutovič.

Klein vrátil hosty do hry

Sigmu to však do kolen nedostalo. Hned v 52. minutě Ordoš našel v šestnáctce nekrytého stopera Dreksu a ten přesnou hlavičkou vedení svého celku pojistil. Jenže krátce na to olomoučtí zadáci nepohlídali Kleina a ten po nevinné akci vrátil hosty do hry. Ti pak vycítili šanci a ve snaze vyrovnat, otevřeli hru. To však byla voda na mlýn Hanáků. Ti v následujících minutách předvedli útočný uragán a přidali ještě další tři branky.

„Bez ohledu na okolnosti, které zápasu předcházeli, musím říct, že jsme to domácím výrazně ulehčili, když jsme třikrát neuhlídali standardky,“ tvrdil kouč Teplic Jiří Plíšek.

Olomouc - Teplice 6:2 (2:1)on-line
Branky: 27. a 73. Ordoš, 52. a 80. Dreksa, 24. Šultes, 86. Janotka z pen. - 43. Mahmutovič, 59. Klein. Rozhodčí: Paták - Kordula, Pospíšil. ŽK: Rossi, Škerle - Matula, Lukáš. Diváci: 3762.
Olomouc: Lovásik - Janotka, Dreksa, Škerle, Onofrej - Rossi, Hořava - Petr, Ordoš, Bajer - Šultes. Trenér: Psotka.
Teplice: Grigar - Merzič, Lukáš, Klein, Matula - Kalivoda, Stožický, Vachoušek, Gašparík - Vondrášek, Mahmutovič. Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: