Hlavní obsah

Weber přivolal na Karvinou pohromu, potěšili ho ovšem mladíci

Praha

Kdyby na Letné zabodoval, udržel by se nováček v první polovině ligové tabulky. Senzace se však nekonala, fotbalisté Karviné v dohrávce 14. kola podlehli Spartě 0:3. „V poli jsme předvedli velmi solidní výkon,“ cení si trenér Jozef Weber.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné Jozef Weber během utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Mohli favorita pozlobit mnohem víc, kdyby je Holzer již ve 4. minutě nezaskočil úvodním gólem.

„Já se už musím smát, protože před zápasem jsem někde mluvil o tom, že dostáváme brzké góly. A zase se nám to stalo," líčí trenér Jozef Weber, jak na svůj tým nechtěně přivolal další pohromu.

„Sparta vyhrála zaslouženě. Z brejkové situace jsme ji pustili do vedení a pak to pro nás bylo složité. I když vím, že fotbal se hraje ve vápně, tak co se týče držení míče a kvality hry, nebylo to nejhorší. Neuspěli jsme v zakončení, Eismann měl dvě šance, Voltr další," hodnotí Weber.

Plusem starty Panáka a Smrže

Budínský a Janečka stáli kvůli žlutým kartám, dostalo se tedy i na mladíky. „Panák a Smrž si v lize zahráli poprvé od začátku. To je plus, které nás může hřát," kvituje kouč.

Panák byl v základní sestavě, Smrž hned v 11. minutě vystřídal Oklešťka.

„Byl jsem připravený, ale nečekal, že se na hřiště podívám. Bylo to hrozně rychlé, trenér mi řekl, ať jsem hlavně v klidu. Nervózní jsem byl, hlavně když jsme přijížděli. Kolem stadiónu už to žilo... Jak jsem šel na hřiště, na žádnou nervozitu už nebyl čas," usmívá se záložník Vojtěch Smrž, který si odbyl premiéru v dresu karvinského áčka.

Reklama

Související témata: